ΣΠΙΤΙ

Το φυσικό καθαριστικό που κοστίζει 1 ευρώ και απολυμαίνει τα πάντα

Unsplash

Τώρα τελευταία ακούω συχνά ότι πολλοί από εσάς ψάχνετε πιο φυσικές, ήπιες και eco- friendly λύσεις για να καθαρίζετε το σπίτι σας. Αυτήν την περίοδο ειδικότερα, θα το χρειαστείτε ακόμα περισσότερο και θα γίνει ο αγαπημένος σας φίλος στην καθαριότητα.

Βρήκαμε λοιπόν τον τρόπο να φτιάξεις μόνη σου ένα ήπιο καθαριστικό με φυσικά υλικά, το οποίο μπορείς να χρησιμοποιείς καθημερινά και ακίνδυνα. Τώρα ειδικά που χρειάζεσαι κάτι να απολυμαίνει ακόμα πιο συχνά το σπίτι σου. Επιπλέον ανακαλύψαμε τον τρόπο να μυρίζει υπέροχα και μοσχοβολάει το σπίτι σου κάθε φορά που το χρησιμοποιείς.

Τι μπορείς να απολυμάνεις

Χρησιμοποίησε το φυσικό καθαριστικό άφοβα σε όλα τα σημεία της κουζίνας αλλά και του σπιτιού. Τις πρώτες φορές που θα το χρησιμοποιήσεις, θα έχεις την εντύπωση ότι δεν έχουν απολυμανθεί καλά οι επιφάνειες και τα σκεύη, αλλά, πίστεψέ με, είναι καθαρά θέμα συνήθειας. Έχεις συνηθίσει στα έντονα χημικά αρώματα, τα οποία έχεις συνδέσει στο μυαλό σου με την καθαριότητα. Το φυσικό απορρυπαντικό που θα δεις παρακάτω, καθαρίζει βαθιά με φυσικό τρόπο και με το άρωμα που θα επιλέξεις εσύ. Και λέει «ναι» στην απολύμανση.

Καθάρισε στην κουζίνα τις επιφάνειες των πάγκων, τον νεροχύτη, τα ράφια των ντουλαπιών, τα συρτάρια, το ψυγείο (εσωτερικά και εξωτερικά) και τον κάδο των σκουπιδιών.

Στο υπόλοιπο σπίτι, καθάρισε καθημερινά ό,τι θα καθάριζες με ένα απολυμαντικό σπρέι, όπως τα είδη υγιεινής στο μπάνιο και επιφάνειες όπως τραπεζάκια, ράφια κτλ.

DIY φυσικό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις, που απολυμαίνει

Υλικά:

1 κούπα χλιαρό νερό

1 κούπα λευκό ξίδι

Χυμό από 1/2 λεμόνι σουρωμένο

10 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της προτίμησής σου. (Προτίμησε ένα άρωμα που να σου μυρίζει “καθαριότητα” όπως το λεμόνι ή η λεβάντα)

Σκεύος:

Ένα άδειο μπουκάλι σπρέι 0,5 λίτρου

Οδηγίες:

1) Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και γέμισε το μπουκάλι με ένα χωνί.

2) Διατήρησε το φυσικό καθαριστικό στο ψυγείο που απολυμαίνει, για μία εβδομάδα.

Ακολούθησε τη Madame Ginger στο Facebook και στο Instagram. Μπορείς επίσης να δεις τα video της στο YouTube κανάλι της.