BEEN THERE DONE THAT

Ενήλικη Σαντορίνη, μεσήλικο Ηρώδειο, ντανταϊστής Kanye. Καλή, κακή και μεχ TV με Δέσποινα Δημά

24Media Creative Team

H Σαντορίνη τον Οκτώβριο είναι πανέμορφη. Το Ηρώδειο γέμισε Βικάρα. Elon, Kim-πάτα-το, Kanye και Donald είναι ο νέος ντανταϊσμός. Η Δέσποινα Δημά χτυπάει παλαμάκια και σηκώνει φρύδια στην πιο γεμάτη σεζόν της ελληνικής τηλεόρασης

*Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Μίνας Μπιράκου στο Ladylike.gr στο Spotify.

Τη Σαντορίνη την είχα παρεξηγήσει γενικά και ήρθε να με διαψεύσει με σφαλιάρα Οκτώβριο μήνα. Εδώ τα λέω όλα για το υπέροχο Magma Resort, αλλά και για τη Θηρασιά, τη Νέα Καμμένη, τα κρασιά της.

Η συναυλία για τη Βίκυ Μοσχολιού στο Ηρώδειο ήταν υπέροχη. Η Δήμητρα Γαλάνη έχει καλύτερη φωνή από τα νιάτα της και γεμίζει το Ηρώδειο, την πόλη την ψυχή σου. Γιώτα Νέγκα, δεν σε είχα ξανακούσε live, τώρα θα με βλέπεις. Ελένη Τσαλιγοπούλου, παίζει να είπες το Κάτω από τη Μαρκίζα καλύτερα από τη Μοσχολιού.

Τι φάση με αυτούς που αργούν κανένα 20λεπτο να μπουν στο Ηρώδειο και μετά περιμένουν να κάνεις τον Κινέζο ακροβάτη για να περάσουν; Μήπως να μην τους βάζετε από ένα σημείο και μετά;

Ο Kim Jong-Un το ψιλοπάτησε το κουμπί με βαλλιστικούς πυραύλους να πετάνε δοκιμαστικά πάνω από την Ιαπωνία. Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ απάντησαν με πυραύλους επιφανείας.

Ο Erdogan φλερτάρει με τον πόλεμο και γενικά φέρεται σαν κακομαθημένος teenager (αλλά με στρατό).

Ο Εlon Musk αποφάσισε να δώσει τις προτάσεις του για τη λήξη του πολέμου Ουκρανίας – Ρωσίας και η Ρωσία συμφώνησε πανηγυρικά, οπότε μάντεψε τι είπε. Α, και τελικά λέει θα το πάρει το Twitter.

O Kanye West στην επίδειξη της Yeezy αποφάσισε να εμφανιστεί με t-shirt που έγραφε White Lives Matter. Ο κόσμος ξεσηκώθηκε, αλλά μια συντάκτρια της Vogue, η Gabriella Karefa Johnson του μπήκε ιδιαιτέρως στο μάτι όταν έκρινε ότι ίσως το πήγε ντανταϊστικά, αλλά το αποτέλεσμα ήταν προσβλητικό και βίαιο. Οπότε αποφάσισε στα δικά του social να της κάνει bullying. Κάτι που προκάλεσε την οργή της Gigi Hadid και μελών των Kardashians. Εδώ θα το διαβάσεις όλο το σκηνικό.

O Donald Trump, σύμφωνα με το βιβλίο Confidence Man που κυκλοφόρησε, ήθελε κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, μετά την ανάρρωσή του από COVID-19, να ανοίξει μπροστά στους δημοσιογράφους το πουκάμισό του και φοράει από μέσα το σήμα του Superman. Κρίμα κι άδικο που δεν τον άφησαν.

Στο Ιράν οι συγκρούσεις και οι διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία της Mahsa Amini συνεχίζονται. 50 διάσημες Γαλλίδες έκοψαν σε βίντεο τα μαλλιά τους σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγώνες των γυναικών του Ιράν- κάποιες περισσότερο (Juliette Binoche) και κάποιες μόνο την ψαλίδα (Marion Cotillard). Ψάξτε το συγκινητικά υπέροχο γλυπτό του αρχιτέκτονα Tim Fu, Flowing Free, που έφτιαξε με τη βοήθεια AI. To OW του πήρε αποκλειστική συνέντευξη.

H Δέσποινα Δημά σας χαρίζει κάθε εβδομάδα το TV Recap της – και είναι γνώστης με κριτήριο της ελληνικής τηλεόρασης. Ήρθε και είπαμε τα καλά, τα στραβά και μεχ της πιο γεμάτης τηλεοπτικής σεζόν των τελευταίων ετών (37 ελληνικές σειρές έχουμε παιδιά).

Δες στο Cinobo το ελληνικό νουάρ επαρχίας Αγέλη Προβάτων, με υπέροχους Δημήτρη Λάλο και Άρη Σερβετάλη

Επιτέλους, η σειράρα The Bear στο Disney + – δεν σου προτείνω να το δεις, θέλω να σε αναγκάσω να το δεις.

Διάβασε το page turner Φίδι με Κεφαλαία του Pierre Lemaitre, με την 63χρονη, γεματούλα Ματίλντ, που κάνει όσα και μια συνομήλική της, αλλά είναι και επαγγελματίας δολοφόνος από τα νιάτα της και τώρα τα έχει λίγο χάσει, οπότε στις δουλειές της ασκεί κάμποση παραπάνω βία από όση χρειάζεται (σκέψου Tarantino). Crime, μαύρο χιούμορ, κοφτερή γραφή και ταραντινισμός.

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.