VIVIANE' S BEAUTY TALKS

Εναλλακτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσεις στο μακιγιάζ σου τα καλλυντικά που έχεις ήδη στο νεσεσέρ σου

Φωτογραφίες: Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson MUA: Ολίβια Σαχινίδου

«Έχω πέντε λεπτά στη διάθεσή μου και ένα μολύβι χειλιών στα χέρια μου. Πώς αλλιώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω στο μακιγιάζ μου για να δείχνω πιο περιποιημένη;» «Μου τελείωσε το ρουζ, ποιο προϊόν που υπάρχει ήδη στο νεσεσέρ μου μπορεί να προσφέρει το ίδιο/ έστω παρόμοιο αποτέλεσμα;» Μέχρι να μπει το επόμενο μηνιάτικο (και να αγοράσω ανανεώσω το μπουντουάρ μου), πώς μπορώ να αξιοποιήσω τα καλλυντικά που έχω ήδη;

 

Κάπως έτσι, η φαντασία συναντά την πρακτικότητα και το multitasking εισβάλλει σαν έννοια στη beauty φιλοσοφία μας. Αυτά συζητούσαμε με την αγαπημένη μας makeup artist Ολίβια Σαχινίδου και αποφασίσαμε να σου δείξουμε 4 εναλλακτικούς τρόπους να χρησιμοποιήσεις τα καλλυντικά σου.

Highlighter στα ψηλά σημεία του προσώπου και ως σκιά στα μάτια

Το highlighter είναι αυτό το προϊόν που χαρίζει λάμψη στο πρόσωπό μας. Εκτός όμως, από τα ψηλά σημεία  του προσώπου μας (εκεί που πέφτει δηλαδή το φως του ήλιου) που συνήθως το χρησιμοποιούμε, μπορεί να φορεθεί και στα μάτια, ως σκιά, κάνοντας ακόμη πιο λαμπερό και φωτεινό το βλέμμα σου. Προσοχή πάντα στην υπερβολή!

Μολύβι χειλιών και ως μολύβι ματιών

Με ένα μολύβι χελιών μπορείς να πετύχεις το τέλειο σετάρισμα στο μακιγιάζ σου (μονοχρωματικό μακιγιάζ) , συνδυάζοντας την ίδια απόχρωση στα μάτια και τα χείλη σου. Αρχικά, πέρασέ το στο περίγραμμα των χειλιών σου και έπειτα, στα μάτια σου. Extra Tip: Φόρεσέ το στη μέσα γραμμή των κάτω βλεφαρίδων και εξωτερικά, σβηστά μέσα στις βλεφαρίδες σου για να τονίσεις τα μάτια σου.

Κραγιόν και ως ρουζ

Ένα από τα πράγματα που είδα να κάνει η μαμά μου στο μακιγιάζ της ήταν αυτό το tip. Στην ουσία, άπλωνε το κραγιόν πρώτα στα χείλη της και μετά ταμποναριστά στα μάγουλά της, απλώνοντάς το πολύ καλά με τα δάχτυλά της.

Extra tip: Για να μην αφήνεις σημάδια και «δαχτυλιές» στα μάγουλά σου, άπλωσε λίγο κραγιόν στο χέρι σου και αφού περάσεις από πάνω με το πινέλο, άπλωσε ομοιόμορφα στα μήλα, όπως θα έκανες με το ρουζ.

Bronzer στα ζυγωματικά και στα μάτια

Το bronzer είναι αυτό το καλλυντικό που δίνει ένα sunkissed αποτέλεσμα στο look μας. Ήξερες όμως, πως εκτός από τα ζυγωματικά, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να δώσουμε μεγαλύτερη ένταση και βάθος στα μάτια μας; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το απλώσεις στο κόκκαλο των ματιών σου και ιδού το αποτέλεσμα!