MADAME GINGER

Αλμυρές αυγοφέτες με τηγανητό αυγό και φέτα

Αλμυρές αυγοφέτες με τηγανητό αυγό και φέτα Madame Ginger

Ξέρω ότι μεγάλωσες με αυγοφέτες ή ότι τουλάχιστον ήταν το must πρωινό στο χωριό σου και η γιαγιά σου το έφτιαχνε με απίστευτη ευκολία και ταχύτητα. Την Κυριακή το πρωί ξύπνησα με αυτές οι στιγμές στο μυαλό και είχα όρεξη να φτιάξω μια απλή συνταγή. Kάτι απλό, αλλά αυθεντικό, όχι άλλο ένα avocado toast ή μπουχτιστικά pancakes περιχυμένα με πραλίνα.

Ήθελα κάτι σε comfort food, γρήγορο, που να γίνεται το πολύ σε σε 10-15 λεπτά και να έχει οικεία γεύση. Λίγο αργότερα βρέθηκα να βουτάω αφράτο χωριάτικο ψωμί σε χυλό, να τηγανίζω αυγά και να πασπαλίζω με μυρωδικά που είχα στο ντουλάπι μου, απολαμβάνοντας το απόλυτο πρωινό στον καναπέ μου, μαζί με ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι.

Την επόμενη φορά δεν θα περιμένω μόνο μέχρι την Κυριακή, αλλά θα το φτιάξω ένα από αυτά τα βράδια. Περιττό να πω ότι θα μπει στη λίστα με τα πιο λαχταριστά snacks που υπάρχουν στον κόσμο.

Αυγοφέτες συνταγή Αυγοφέτες με τηγανητό αυγό και φέτα. / Madame Ginger
Αυγοφέτες με τηγανητό αυγό και φέτα.

Αλμυρές αυγοφέτες με τηγανητό αυγό & φέτα

Μερίδες: 2-4

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 5 λεπτά

Υλικά για τις αυγοφέτες

  • 8 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 200 ml φρέσκο γάλα
  • 3 αυγά
  • ¼ κ.γ. ξερή ρίγανη
  • ¼ κ.γ. ξερό θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για το σερβίρισμα

  • 2-4 αυγά
  • 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης
  • μέλι ή maple syrup

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τις αυγοφέτες. Σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το γάλα, τα αυγά, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού γυρνώντας τες να καλυφθούν από το μείγμα και τις αφήνουμε να το απορροφήσουν για 5 λεπτά.
  3. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις φέτες ψωμιού για 3-4 λεπτά πλευρά την κάθε πλευρά, ή μέχρι να χρυσοψηθούν. Τις σερβίρουμε σε πιάτα.
  4. Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε τα αυγά, αλατοπιπερώνοντάς τα και μόλις ετοιμαστούν, τα ακουμπάμε πάνω στις σερβιρισμένες αυγοφέτες.
  5. Πασπαλίζουμε τις αυγοφέτες με θρυμματισμένη φέτα και φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης και σερβίρουμε αμέσως.
  6. Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε τις αυγοφέτες με θρυμματισμένη φέτα και λίγο μέλι ή maple syrup.

#LoveOnly,
Madame Ginger

Ακολουθήστε τη Madame Ginger στο Facebook και στο Instagram. Μπορείς επίσης να δεις τα video της στο YouTube κανάλι της.