ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για σπιτικό, αφράτο carrot cake

Μπορεί το κέικ καρότου να μην σου φαίνεται τόσο λαχταριστό όσο μια σοκολατόπιτα, αλλά μόλις το δοκιμάσεις θα καταλάβεις ότι η γεύση του θα σου δώσει κάθε λόγο να λαχταράς να φας ακόμα περισσότερο. Καθώς το φθινόπωρο προχωρά ακάθεκτο -ακόμα και αν δεν το νιώθεις πλήρως στη θερμοκρασία γύρω σου- τα καρότα πληθαίνουν και είναι καιρός να τα αξιοποιήσουμε φτιάχνοντας το πιο νόστιμο γλυκό, ένα carrot cake με frosting από τυρί κρέμα.

Διάβασε επίσης: Συνταγή για μαλακά και λαχταριστά μπισκότα σοκολάτας

Υλικά για 10 κομμάτια

Για το κέικ

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. γλυκού baking powder

1,1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ

1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

180ml  φυτικό έλαιο

4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

300 γρ. καστανή ζάχαρη

100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

125 γρ. σως μήλου χωρίς ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

300 γρ. τριμμένα καρότα

Για το frosting

1 πακέτο τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

115 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

240 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Για το κέικ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζεις λαδόκολλα σε δύο φόρμες κέικ και τις αφήνεις στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις καλά το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και αφήνεις στην άκρη. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάς το λάδι, τα αυγά, την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη, τη σως μήλου και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτεις το τριμμένο καρότο και ανακατεύεις με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνεις τα υγρά συστατικά στο μπολ με τα ξηρά και ανατεύεις με το σύρμα μέχρι να γίνουν ένα. Μοιράζεις το μείγμα στις δύο φόρμες και ψήνεις στους 180 για 30 – 35 λεπτά. Αφαιρείς από το φούρνο και τα αφήνεις να κρυώσουν.

Για το Frosting

Με μίξερ χειρός χτυπάς σε ένα μπολ το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις το βούτυρο και ανακατεύεις για ένα λεπτό μέχρι να δέσουν καλά τα υλικά. Προσθέτεις τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζεις να ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.

Για την τελική μορφή του carrot cake

Ίσιωσε τις κορυφές των δύο κέικ που έψησες με ένα μαχαίρι. Βάλε το ένα κέικ σε μία πιατέλα και βάλε από πάνω 1/2 κούπα περίπου από το frosting. Ίσιωσέ το με σπάτουλα. Βάλε το άλλο κέικ από πάνω και χρησιμοποίησε το υπόλοιπο frosting για να καλύψεις το πάνω μέρος του κέικ. Μπορείς να βάλεις ως topping τριμμένους ξηρούς καρπούς, τριμμένο καρότο ή ό,τι άλλο θέλεις.