MADAME GINGER

4 λόγοι για να φοράς πάντα γάντια όταν πλένεις τα πιάτα

Unsplash

Αυτό το άρθρο είναι η μικρή φωνούλα μέσα στο κεφάλι μου που μου λέει “βάλε γάντια, βάλε γάντια”, κάθε φορά που πλένω τα πιάτα. Γιατί ομολογώ πως τις περισσότερες φορές βαριέμαι να τα βάλω, σκέφτομαι ότι δεν πειράζει για μία φορά, αλλά πίστεψε με πειράζει. Γιατί φορώντας γάντια δεν προστατεύεις απλά τα χέρια σου, αλλά και τα ίδια τα σκεύη από το να σπάσουν!

Γιατί φορώντας γάντια δεν προστατεύεις απλά τα χέρια σου, αλλά και τα ίδια τα πιάτα από το να σπάσουν!

Προστάτευσε το δέρμα σου

Αν σκεφτείς ότι το σαπούνι των πιάτων είναι φτιαγμένο ώστε να καταπολεμά τα λίπη, σκέψου πόσο “σκληρό” είναι για τα χέρια σου. Φορώντας γάντια προστατεύεις το δέρμα σου από τα δυνατά χημικά. Μην ξεχνάς επίσης τις υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες του νερού, που το αφήνουν ξερό και ταλαιπωρημένο.

Τα νύχια σου είναι πιο ευαίσθητα απ’όσο νομίζεις

Ξέρεις ότι ακόμα και πέντε λεπτά έκθεσης των νυχιών σου στο νερό ή σε δυνατά απορρυπαντικά μπορεί να τα μαλακώσει και να τα αποδυναμώσει; Ένα καλό ζευγάρι γάντια κρατάει τα χέρια στεγνά και τα νύχια σου υγιή, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει και το μανικιούρ σου.

Τέλος στα σπασμένα πιάτα και τα κοψίματα

Το σαπούνι είναι γνωστό για τις ολισθηρές του ιδιότητες. Προσωπικά έχω σπάσει πολλά πιάτα και ποτήρια επειδή μου γλίστρησαν όσο τα έπλενα. Φορώντας ένα ζευγάρι λάτεξ γάντια, είναι σχεδόν αδύνατο να σου γλιστρήσουν τα γυάλινα σκεύη όσο τα πλένεις. Αλλά ακόμα κι αν γίνει θα έχεις λιγότερες πιθανότητες να κοπείς, αφού τα χέρια σου θα είναι προστατευμένα.

Ενοχλητικά (και αηδιαστικά) υπολείμματα τροφίμων στο νεροχύτη

Δυστυχώς είμαι από αυτούς που καθαρίζουν τα αγγούρια κατευθείαν μέσα στο νεροχύτη και -ναι, το ομολογώ- από αυτούς που αφήνουν μικρά υπολείμματα φαγητού στην κατσαρόλα όταν την βάζουν για μούλιασμα. Πολύ κακή συνήθεια το ξέρω, αλλά όσο κι αν έχω προσπαθήσει έχω πάρει απόφαση ότι δεν θα καταφέρω να την αλλάξω.

Τα τρόφιμα λοιπόν αυτά μαζεύονται στο τρυπητό καπάκι του σιφονιού του νεροχύτη μου και κάποιος πρέπει να τα μαζέψει. Τα γυμνά μου χέρια; Ποτέ! Ακόμα κι αν έχω πλύνει τα πιάτα χωρίς γάντια, θα φορέσω ένα γάντι κουζίνας ή μιας χρήσης, για να μαζέψω αυτά τα ενοχλητικά φαγάκια και στη συνέχεια να τρίψω και πλύνω τον νεροχύτη μου όπως του αξίζει.

Ακολούθησε τη Madame Ginger στο Facebook και στο Instagram. Μπορείς επίσης να δεις τα video της στο YouTube κανάλι της.