ΣΠΙΤΙ

Πώς θα βγάλεις την τσίχλα που κόλλησε στον καναπέ

Οι γιορτές του προηγούμενου διαστήματος ίσως άφησαν κάποια σημάδια στο σπίτι σου. Αν ανάμεσα στους προσκεκλημένους σου υπήρχαν και παιδιά, ίσως τα σημάδια να είναι ακόμα πιο εμφανή. Μετά από λαϊκή απαίτηση (της Βιβής που το είδε να συμβαίνει δηλαδή) ας δούμε πώς θα εξαφανίσεις ένα από αυτά. Την τσίχλα που κόλλησε στον καναπέ σου. Ακολούθησε τα παρακάτω tips και σύντομα θα απαλλαγείς.

Αν κι εσύ, λοιπόν, ανακάλυψες μια τσίχλα σε κάποιο κρυφό σημείο του καναπέ, μπορείς να την βγάλεις με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο θα την αφαιρούσες και από τα μαλλιά του παιδιού σου ή τα δικά σου. Αν αφήσει λεκέ ωστόσο μπορεί να χρειαστείς επαγγελματική βοήθεια στο καθάρισμα.

Τα βήματα για την αφαίρεση της τσίχλας είναι τέσσερα.

1. Τύλιξε ένα παγάκι σε χαρτοπετσέτα. Κράτα το πάνω στην τσίχλα ώστε να την παγώσει και να γίνει στέρεη. Έχε κοντά σου έξτρα παγάκια που μπορεί να σου χρειαστούν μέχρι η τσίχλα να παγώσει εξολοκλήρου.

2. Βγάλε από την επιφάνεια του καναπέ την τσίχλα χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι για βούτυρο. Βάλε μια στεγνή πετσέτα στο σημείο και πίεσε για να απορροφήσει την υγρασία. Περίμενε να στεγνώσει το ύφασμα.

3. Τσέκαρε για λεκέδες. Αν βρεις καθάρισε το σημείο με ύφασμα εμποτισμένο με απορρυπαντικό για στεγνό καθάρισμα. Αν ο καναπές είναι δερμάτινος χρησιμοποίησε απορρυπαντικό για δέρμα. Άφησε το απορρυπαντικό να στεγνώσει στον καναπέ.

4. Τσέκαρε ξανά για λεκέδες. Αν υπάρχουν μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία ή να απευθυνθείς σε καθαριστήριο. Γενικά απόφυγε να χρησιμοποιήσεις ισχυρά καθαριστικά ή διαλύτες γιατί το θέμα είναι να σώσεις τον καναπέ σου και την εμφάνισή του. Τώρα που έβγαλες τον «μπελά» από τα μαξιλάρια δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρεις την εικόνα του καναπέ σου.

Tip
Το να βάλεις την τσίχλα απευθείας στην κατάψυξη είναι πιο αποτελεσματικό από το να προσπαθείς να την παγώσεις με παγάκια. Αν η τσίχλα βρεθεί σε μαξιλαράκι από τον καναπέ σου, προσπάθησε να το χωρέσεις στην κατάψυξη.