ΑΡΩΜΑ

Young Rose: Το νέο άρωμα της Byredo είναι ένα οσφρητικό ημερολόγιο για εκείνους που γράφουν μόνοι τους το μέλλον

Κάθε άρωμα της Byredo έχει να αφηγηθεί τη δική του ιστορία και «κάθε νέα γενιά έχει πάντα μια συναισθηματική υποχρέωση να αναθεωρήσει τις παραδόσεις της προηγούμενης. Ο ρόλος της είναι να κάνει αυτή τη θαρραλέα βουτιά στο άγνωστο, να ανακαλύψει και να εξελίξει αυτό που έπεται» λέει χαρακτηριστικά ο Ben Gorham, Creative Director & Founder, Byredo προλογίζοντας το το Young Rose, το νέο άρωμα του brand που είναι αφιερωμένο στο πνεύμα της νέας γενιάς.

Επανεξετάζοντας την παράδοση μέσα από την οπτική της νέας γενιάς, το Young Rose είναι ένα άρωμα-μια ωδή στο πάντα ανήσυχο πνεύμα της νιότης: ένα οσφρητικό ημερολόγιο εκείνων που γράφουν μόνοι τους το μέλλον τους.

 

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Κίνα, ο Ben Gorham εντυπωσιάστηκε από τον δημιουργικό δυναμισμό που ανακάλυψε εκεί – ένα πνεύμα που αντηχεί το παγκόσμιο κίνημα των νέων να αφήσουν το δικό τους ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κόσμο.

Το νέο άρωμα της Byredo, Young Rose

Φέρνοντας το εκρηκτικό πιπέρι Sichuan πάνω σε μια βάση Δαμασκηνού τριαντάφυλλου, το άρωμα σκόπιμα αψηφά τους κανόνες, προσφέροντας την ανατρεπτική εκδοχή μιας κλασικής ιστορίας αγάπης.

10-7cf05e82ba1b3b81c1e038488f9ea7ba.jpg
ATTICADPS.GR

Byredo Young Rose Eau de Parfum

Κορυφή: πιπέρι Sichuan , σπόροι ambrette Καρδιά: Δαμασκηνό τριαντάφυλλο, ίριδα Βάση: musk , ambroxan
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Για το παγκόσμιο λανσάρισμα του Young Rose, αναζήτησε συνεργάτη στη δημιουργική σκηνή της χώρας και ανέθεσε στον 28χρονο φωτογράφο Leslie Zhang τις εικόνες της καμπάνιας. «Οι παραδόσεις και η κουλτούρα τους «σχηματίζουν» τις αναμνήσεις μου από τα χρόνια που μεγάλωσα στην Κίνα, εκεί όπου η έμπνευση της φωτογραφίας μου είναι βαθιά ριζωμένη. Οι εικόνες που δημιουργώ είναι απλά μια εξιδανίκευση αυτών των αναμνήσεων» λέει χαρακτηριστικά ο φωτογράφος.

Ως η «οπτική» φωνή μιας γενιάς, ο Zhang ανατρέχει στο παρελθόν προκειμένου να δημιουργήσει κάτι εντελώς καινούριο. «Τυλίγει» τα θέματά του σε μια αντανάκλαση του παρελθόντος, αφήνοντας με αφηρημένο τρόπο νύξεις από ένα οικείο αισθητικό «σχήμα λόγου». Οι πραγματικοί οραματιστές δεν φοβούνται τη νοσταλγία – αντίθετα, καθώς εξελίσσονται, αντλούν και αναδημιουργούν τις δικές τους ιστορίες. Για την καμπάνια του Young Rose, ο Zhang αφιερώνει στους νεαρούς εραστές ένα ποίημα χιλίων ετών: μιλάει η γλώσσα του σώματός τους, κυριολεκτικά, για την αγάπη και τον πόθο. Συναισθήματα που αντέχουν στους αιώνες – όπως ακριβώς στέκει ακόμα το τριαντάφυλλο, ακλόνητο στον συμβολισμό του.