ΜΑΛΛΙΑ

Ξέρεις ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε έναν ορό και ένα λάδι για τα μαλλιά;

Pexels

Εκτός από το σαμπουάν, το conditioner και τη μάσκα, υπάρχουν προϊόντα στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μας, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη φροντίδα τους, αλλά πολλές φορές μπερδεύουμε ή αγνοούμε. Προϊόντα όπως ο οροί ή τα λάδια για τα μαλλιά, που δείχνουν να είναι ή να προσφέρουν τα ίδια οφέλη. Το παράδειγμα διόλου τυχαίο, μιας και σήμερα θα κάνουμε focus στις διαφορές αυτών των δύο προϊόντων.

 

Να ξεκινήσουμε με τη διαπίστωση πως ο ορός/ serum και το λάδι μαλλιών είναι δύο διαφορετικά προϊόντα στην περιποίησης των μαλλιών μας. Και τα δύο μπορούν να  χρησιμοποιηθούν απ’ όλους τους τύπους μαλλιών στοχεύοντας σε διαφορετικές ανάγκες κάθε φορά. Ποιες είναι οι διαφορές τους; Πώς χρησιμοποιούνται;

Είναι ο ορός μαλλιών το ίδιο με το λάδι;

Οροί μαλλιών:

Οι οροί μαλλιών είναι στην ουσία στοχευμένες θεραπείες περιποίησης μαλλιών με υψηλή συγκέντρωση σε δραστικά συστατικά. Έχουν υγρή σύσταση και μπορεί να έχουν πιο ανάλαφρη υδαρή υφή ή πιο παχύρευστη (γαλακτώδη). Όπως οι οροί του προσώπου έτσι και οι οροί για τα μαλλιά μπορούν να αντιμετωπίσουν διάφορες ανάγκες των μαλλιών ή του τριχωτού της κεφαλής όπως η εντατική ενυδάτωση, η λάμψη, το ξηρό τριχωτό της κεφαλής, η καταπράυνση, συμβάλλοντας στην γενικότερη προστασία και υγεία της τρίχας ή της επιδερμίδας του τριχωτού. Τους περισσότερους δεν χρειάζεται να τους ξεβγάλεις, ενώ σε συνδυασμό με απαλό μασάζ στο τριχωτό, υπάρχει καλύτερη απορρόφηση.

Λάδια μαλλιών:

Από την άλλη πλευρά, τα λάδια μαλλιών έχουν πιο παχύρευστη και ελαιώδη σύσταση σε σχέση με τους ορούς. Η φόρμουλά τους μπορεί να αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από ένα φυσικό έλαιο ή ένα μείγμα διαφορετικών ελαίων. Το έλαιο argan, το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο και το λάδι jojoba είναι μερικά δημοφιλή συστατικά ενός hair oil.

Τα περισσότερα λάδια μαλλιών συμβάλλουν στη θρέψη, την τόνωση της λάμψης, στη μείωση του φριζαρίσματος ή την επανόρθωση. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κλειδώσουν την υγρασία που παρέχουν άλλα προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Όσο για το πώς τα χρησιμοποιείς στα μαλλιά οι κανόνες είναι σχεδόν οι ίδιοι. Μερικές σταγόνες αρκούν (δύο με τρεις σταγόνες είναι αρκετές) για να τις εφαρμόσεις σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά στα μήκη, τις άκρες αλλά και στο τριχωτό της κεφαλής. Καλό είναι να μην χρησιμοποιείς τα λάδια μαλλιών στις ρίζες, προκειμένου να αποφύγεις extra λιπαρότητα.