ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Βρήκαμε το πιο έξυπνο trick με το concealer για τέλειο smokey και cat eye look

Imaxtree

Αν έπρεπε να κρατήσουμε μόνο 3 προϊόντα μέσα στο νεσεσέρ μας, το concealer θα ήταν σίγουρα μέσα σε αυτά. Είναι το μαγικό ραβδάκι του μακιγιάζ μας, αυτό που καλύπτει τους μαύρους κύκλους και τα σημάδια κούρασης, καμουφλάρει τις «μικροατέλειες» (πχ ουλές, σπυράκια κλπ), που «ξυπνά» το βλέμμα με μία μόλις κίνηση, που δίνει φως και λάμψη. Αυτά όλα τα ξέρεις. Γνώριζες όμως, πως το concealer μπορεί να είναι το μυστικό πίσω κάθε τέλειο smokey και cat eye look;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το μεγαλύτερο challenge για όλες εμάς που α) δεν είμαστε experts, β) δεν φοράμε καθημερινά eyeliner γ) δεν πιάνει το χέρι μας- (μπορεί να συμβαίνουν και τα τρία ταυτόχρονα) όταν ξεκινάμε να κάνουμε ένα cat eye ή smokey eye look, είναι ξεκάθαρα το πώς θα δημιουργήσουμε μία όσο το δυνατόν πιο ίσια γραμμή με το eyeliner ή το μολύβι στην εξωτερική γωνία των ματιών μας. Μία γραμμή που στην ουσία θα οριοθετεί το μακιγιάζ των ματιών, αποτελώντας ταυτόχρονα τον «οδηγό» για το υπόλοιπο makeup look μας. Σωστά; Κάπου εδώ, το concealer έρχεται να βοηθήσει την κατάσταση!

Για την ακρίβεια, όχι εμείς, αλλά η makeup artist με το όνομα χρήστη στο Instagram natalia_iten, απλά σκέφτηκε πιο πρακτικά και κατέληξε να κάνει ένα άψογο smokey eye look με τη βοήθεια του concealer, δείχνοντας το «φωτεινό» δρόμο και σε εμάς τις υπόλοιπες. Πριν σου εξηγήσω αναλυτικά, πάτα play στο παρακάτω TikTok video να δεις step by step τι κάνει.

Το trick με το concealer:

Στην ουσία, αυτό που έκανε η makeup artist ήταν να ξεκινήσει το μακιγιάζ των ματιών της και πιο συγκεκριμένα το smokey eye look της, κάνοντας μία αρκετά λεπτή γραμμή με το concealer στην εξωτερική γωνία των ματιών της. Έχοντας οδηγό αυτή τη γραμμή, δημιουργεί από πάνω της μία άλλη γραμμή με το μολύβι ματιών, κάνει πολύ καλό blending σε αυτά τα δύο και στη συνέχεια, απλώνει τη σκιά σε όλο το κινητό της βλέφαρο. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγει από την αρχή τυχόν μουντζούρες, ενώ παράλληλα, οριοθετεί και το μακιγιάζ των ματιών της.