ΜΑΛΛΙΑ

Βαμμένα μαλλιά: Τα tips που πρέπει να ακολουθήσεις πριν τη νέα βαφή, από την ειδικό

Kirstin Sinclair/Getty Images

Το να εμπιστευτείς το χρώμα των μαλλιών σου στα χέρια ενός έμπειρου colorist είναι το πιο ασφαλές πράγμα που μπορείς να κάνεις, αν δεν είσαι η ίδια επαγγελματίας ή δεν το έχεις καθόλου με τις DIY βαφές στα μαλλιά. Από την άλλη πλευρά, κάτι τέτοιο δε σημαίνει πως δεν έχεις μερίδιο ευθύνης στο τελικό αποτέλεσμα.

 

Αυτό που θέλω να πω είναι, πως ακόμη κι αν πας κομμωτήριο, κάποια πράγματα είναι στο δικό σου χέρι και ναι, μπορούν να κάνουν ακόμη και μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Η αγαπημένη μας hair expert Justine Marjan, μοιράζεται μερικά από αυτά τα πολύ πρακτικά tips που κάθε γυναίκα που βάφει τα μαλλιά της (ακόμη και μόνη της) πρέπει να ξέρει.   

Βαμμένα μαλλιά: Η σωστή περιποίηση ξεκινά μέρες πριν

Γενικά, πόσο μάλλον πριν από το ραντεβού για βαφή, φρόντισε να περιποιείσαι- ενυδατώνεις τα μαλλιά σου απλώνοντάς τους μετά το σαμπουάν, ένα conditioner ή θεραπεία που θα στοχεύει τόσο στην ενδυνάμωση και την προστασία τους, όσο και στην επανόρθωσή τους. Με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά θα είναι από τις ρίζες έως τις άκρες ενυδατωμένα, γεγονός που διασφαλίζει πως θα υπάρχει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο χρώμα τους. Για παράδειγμα, μπορεί να έχεις παρατηρήσει πως τα σημεία της τρίχας που είναι πολύ αφυδατωμένα (όπως οι άκρες), έχουν ή αποκτούν γρήγορα ένα διαφορετικό χρώμα. Διατηρώντας λοιπόν, τα μαλλιά όσο το δυνατόν πιο υγιή μεταξύ των ραντεβού βαφής (και γενικά), ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο αποτέλεσμα που θέλουμε να δούμε.

Μην ξεχνάς το κούρεμα!

Ανεξάρτητα από το αν κάνεις ανταύγειες, balayage, ombre ή βάφεις όλα τα μαλλιά σου, θα πρέπει να γνωρίζεις πως αν οι άκρες των μαλλιών σου δεν είναι υγιείς, ούτε το συνολικό αποτέλεσμα θα φαίνεται  όμορφο. Καλό θα ήταν λοιπόν, πριν το ραντεβού στο κομμωτήριο για βαφή, να έχει προηγηθεί ένα για κούρεμα. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να κόψεις τα μαλλιά που μόλις έχεις βάψει, δίνοντας παράλληλα, στον κομμωτή μία σαφή εικόνα «του καμβά»- των μαλλιών για το πώς θα πρέπει να «δουλέψει» τη βαφή (αν πρόκειται για κάποια τεχνική).

Τα εξειδικευμένα προϊόντα στα χέρια σου

«Είναι εκπληκτικό πόσοι άνθρωποι σοκάρονται όταν ανακαλύπτουν ότι το σαμπουάν και το conditioner που χρησιμοποιούν αφαιρούν το χρώμα από τα μαλλιά τους» λέει η Justine Marjan. Τα σαμπουάν με αλκοόλες και θειικά άλατα πολλές φορές βγάζουν τόσο το χρώμα όσο και την υγρασία από τα μαλλιά. Γι αυτό το λόγο καλό είναι να εμπιστευτείς τα προϊόντα (σαμπουάν και conditioner) που σου προτείνει ο κομμωτής σου προκειμένου να διατηρήσεις το χρώμα τους ζωντανό όσο το δυνατόν περισσότερο. Μπορεί να είναι πιο ακριβά σε σχέση μ’ ένα «κανονικό» σαμπουάν, αλλά αξίζουν το κόπο, κάτι που θα το καταλάβεις αμέσως.