ΜΑΛΛΙΑ

Βαμμένα μαλλιά: 5 tricks για να διατηρήσεις ζωντανό το χρώμα τους για περισσότερο καιρό

Imaxtree

Ανεξάρτητα από την απόχρωση που θα επιλέξεις, τα βαμμένα μαλλιά έχουν ανάγκη από λίγη παραπάνω φροντίδα, ώστε να παραμείνουν υγιή και λαμπερά, όπως ακριβώς όταν βγήκες από το κομμωτήριο. Κι αν προβληματίζεσαι για το πώς θα κρατήσεις το χρώμα τους ζωντανό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω 5 πανεύκολα tricks.

Βρες του σωστούς συμμάχους (aka τα κατάλληλα προϊόντα για τα βαμμένα μαλλιά σου)

Είναι το πρώτο και βασικότερο βήμα, αν θέλεις να διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου για περισσότερο διάστημα λαμπερό. Θα πρέπει να επιλέξεις τα προϊόντα της καθημερινής περιποίησης των μαλλιών σου (σαμπουάν, conditioner, μάσκα, λαδάκι) να ανταποκρίνονται τόσο στον τύπο, όσο και στην απόχρωση των μαλλιών σου. Για παράδειγμα, αν έχεις ξανθά μαλλιά, ένα μωβ σαμπουάν θα αποτρέψει το κιτρίνισμα ή τη θαμπάδα. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να συμβουλευτείς τον κομμωτή σου.

Κάνε στρατηγικές κινήσεις στο λούσιμο

Η διαδικασία του λουσίματος είναι αρκετά απλή. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ορισμένες τεχνικές που μπορούν να κάνουν μια τεράστια διαφορά ακόμη και σ’ αυτό. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να λούζεις τα μαλλιά σου από δύο έως τέσσερις φορές την εβδομάδα, ανάλογα βέβαια με την υφή και την ποιότητα της τρίχας σου, το ποσοστό διαφέρει. Ωστόσο, όταν λούζεις τα μαλλιά σου, καλό είναι να κάνεις focus στο τριχωτό της κεφαλής και όχι στα μήκη ή τις άκρες των μαλλιών σου, μιας και το χρώμα με αυτόν τον τρόπο ξεθωριάζει πιο εύκολα. Εξάλλου, το σαμπουάν καθώς ξεπλένεται, καθαρίζει και τα μήκη και τις άκρες.

Πες όχι στο ζεστό νερό

Μπορεί να νιώθεις υπέροχα, απολαμβάνοντας ένα μπάνιο με ζεστό νερό, αλλά η επιδερμίδα σου- πόσο μάλλον και τα βαμμένα μαλλιά σου- δεν περνούν το ίδιο καλά. Το ζεστό νερό απομακρύνει τα φυσικά έλαια και την απαραίτητη υγρασία από το τριχωτό της κεφαλής, ενώ παράλληλα, ανοίγει τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα το χρώμα να ξεθωριάζει πιο έντονα. Γι’ αυτό το λόγο, μην ξεχνάς να γυρίζεις τη βρύση στο χλιαρό.

Περιόρισε τη χρήση εργαλείων θερμότητας

Η θερμότητα και η συχνή χρήση εργαλείων hairstyling, όπως η ισιωτική ή το πιστολάκι, ταλαιπωρεί ακόμη περισσότερο τα βαμμένα μαλλιά και πιο συγκεκριμένα τη δομή της τρίχας. Γι’ αυτό το λόγο, καλό θα είναι να περιορίσεις τη συχνότητα που τα χρησιμοποιείς, ενώ σε κάθε περίπτωση η χρήση θερμοπροστατευτικών προϊόντων επιβάλλεται, αν θέλεις να διατηρηθεί αναλλοίωτο το χρώμα τους.

Μία φορά την εβδομάδα μάσκα

Δεν πρέπει να ξεχνάς, πως όσο πιο υγιή και ενυδατωμένα είναι τα μαλλιά σου, τόσο περισσότερο θα διατηρηθεί ζωντανό το χρώμα τους. Γι’ αυτό το λόγο, καλό είναι, μια φορά την εβδομάδα να κάνεις μία μάσκα που θα τα ενυδατώσει και θα προστατεύσει το χρώμα τους, διατηρώντας το ζωντανό. Παράλληλα, τα μαλλιά παραμένουν υγιή και απαλά.