ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Underliner: Το αγαπημένο μακιγιάζ των 90s έχει επιστρέψει δυναμικά

Instagram/ninapark/

Αν ένα καλλυντικό δεν υπήρχε περίπτωση να λείπει από το νεσεσέρ μας στα 90s και 00s (είτε αυτά σε βρήκαν στην εφηβεία, είτε στα 30 σου), αυτό ήταν το μαύρο μολύβι ματιών. Περιμετρικά των ματιών ή μόνο στο πάνω/ κάτω βλέφαρο, αλλά πάντα «φορεμένο» στις εσωτερικές γραμμές των βλεφάρων μας (κυρίως στα κάτω), το μαύρο μολύβι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο μακιγιάζ ματιών.

Τα χρόνια πέρασαν, το winged liner και το cat eye look κέρδισαν- κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος, αφήνοντας συνήθως τα κάτω βλέφαρα «γυμνά» ή «μπλενταρισμένα» με τη σκιά, ενώ, το μαύρο μολύβι σε αρκετές περιπτώσεις αντικαταστάθηκε από το eyeliner.

Κι όμως, το Tik Tok, αλλά και αρκετοί makeup artists, χάρη στην άνοδο αναζητήσεων για grunge makeup looks, το τελευταίο διάστημα επαναφέρουν την τάση του underliner, με το μαύρο μολύβι στην εσωτερική γραμμή των ματιών να κάνει δυναμικό comeback. Τα μάτια τονίζονται και το βλέμμα γίνεται πιο έντονο και διαπεραστικό. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός της συγκεκριμένης τεχνικής.

Πώς θα υιοθετήσεις το Underliner look με το μολύβι στα μάτια σου:

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να απλώσεις το μαύρο kohl μολύβι τόσο στην εσωτερική γραμμή των κάτω βλεφάρων σου, όσο και κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων σου (στις ρίζες τους). Στη συνέχεια, μπορείς να απλώσεις κανονικά τη γραμμή του eyeliner στο πάνω κινητό βλέφαρο ή να ξεκινήσεις να κάνεις blending- πάνω και κάτω στα μάτια σου– προκειμένου να δημιουργήσεις ένα smudgy smokey eye look.

Όσο για το υπόλοιπο μακιγιάζ, μιας και το focus γίνεται στα μάτια, η βάση στην επιδερμίδα παραμένει λαμπερή, ενώ για να διατηρηθεί η ισορροπία, οι περισσότεροι makeup artists επιλέγουν για τα χείλη nude, ανοιχτές peachy και ροζ αποχρώσεις.

Κι αν ψάχνεις περισσότερο grungy aestheti,c αλλά και ιδέες για το πώς μπορείς να ενσωματώσεις το #underliner trend στο μακιγιάζ σου, εκτός από τα κορίτσια στο Tik Tok, δεν είναι λίγες οι celebritries που τελευταία έχουν δοκιμάσει το trend. Μερικά από τα αγαπημένα μας looks θα βρεις παρακάτω.

Celebrity makeup inspo με το underliner trend:

Underliner trend συνδυασμένο με άφθονο bronzer στα ζυγωματικά. Το απόλυτο summer look

Ποιος είπε πως δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα πιο ρομαντικό look με underliner;

Underliner + Smokey eyes= Το απόλυτο look

Μπρος στο δρόμο που άνοιξε η Wednsday!

Soft smokey eyes με underliner

Cat eyes με underliner

Το κλασικό underliner look που όλοι έχουμε αγαπήσει

Στην πιο soft εκδοχή του