ΠΡΟΣΩΠΟ

Toner: 5 λόγοι για να το προσθέσεις στη φθινοπωρινή beauty ρουτίνα σου

Pexels

Σε αντίθεση με τα «σκληρά» toners με βάση το οινόπνευμα, που κυκλοφορούσαν τη δεκαετία των 90s, τα toners σήμερα, προσφέρουν στην επιδερμίδα πολύ περισσότερα οφέλη κάνοντας πραγματικά διαφορά στην όψη και υφή της. Δεν είναι άλλωστε τυχαία, ένα από τα αδιαπραγμάτευτα βήματα που ακολουθούν στη skincare ρουτίνα τους οι Κορεάτισσες.

Κι αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ άλλοτε toner στη ρουτίνα ομορφιάς σου, μήπως στο πλαίσιο του φθινοπωρινού beauty reset να το ξανασκεφτείς; Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 5 λόγους να ξεκινήσεις από σήμερα κιόλας. Τι λες;

5 λόγοι για να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς toner

Extra boost στον καθαρισμό της επιδερμίδας

Χάρη στην συμπυκνωμένη φόρμουλά του σε ενεργά συστατικά όπως AHA, ρετινόλη, σαλικυλικό οξύ, βιταμίνες κλπ, το toner αφαιρεί τυχόν ρύπους, νεκρά κύτταρα, σμήγμα ή υπολείμματα του μακιγιάζ/ προϊόντος καθαρισμού που έμειναν στην επιδερμίδα μετά τον καθαρισμό, ακόμη και το χλώριο ή μέταλλα από το νερό της βρύσης. Ιδιαίτερα αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα ή αν κάνεις full makeup σε καθημερινή βάση, πραγματικά θα δεις διαφορά στον καθαρισμό της.

Μειώνει την εμφάνιση των πόρων

Συμβάλλοντας στον ακόμα πιο βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας, το toner βοηθά στη μείωση της όψης των πόρων. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να χρειαστούν περίπου έξι εβδομάδες για να δει κανείς αποτελέσματα.

Προετοιμάζει την επιδερμίδα

Ακόμη, ο βαθύς καθαρισμός έχει ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα να προετοιμάζεται και να απορροφά καλύτερα και σε βάθος τα συστατικά των skincare προϊόντων που θα ακολουθήσουν.

Εξισορροπεί το pH του δέρματος

Ταυτόχρονα, το toner συμβάλλει και στη διατήρηση της ισορροπίας του pH του δέρματος, που ενδεχομένως να διαταράσσεται και έχει τεράστιο αντίκτυπο στη λειτουργία του επιδερμικού φραγμού. Δεν είναι λίγοι οι skincare experts που χρησιμοποιούν το toner ειδικά πριν από το χημικό πίλινγκ ή τις ενζυμικές θεραπείες, ως προπαρασκευαστικό βήμα.

Βελτιώνει ορατά την υφή και τον τόνο

Ακόμη, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, μπορείς να επιλέξεις ένα toner που θα ενυδατώσει, θα απολεπίσει ήπια, θα απομακρύνει τη λιπαρότητα, θα μειώσει την όψη των πόρων, θα προσφέρει περισσότερη λάμψη, θα αποτρέψει το σχηματισμό πανάδων κλπ. Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι πιο απαλή, λεία επιδερμίδα, αλλά και πιο ομοιόμορφος τόνος.