ΠΡΟΣΩΠΟ

3 τρόποι να κάνεις πιο «έξυπνη» τη skincare ρουτίνα σου

Unsplash

Πολλά πράγμα σ’ αυτή τη ζωή δεν θέλουν κόπο, αλλά τρόπο (vol87987). Η skincare ρουτίνα μας, δεν αποτελεί εξαίρεση. Κι αν είσαι σε mood, μιας και έρχεται Σεπτέμβρης, να κάνεις κάποια ξεκαθαρίσματα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μία νέα αρχή εξοικονομώντας χρήματα, βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο.

Παρακάτω λοιπόν, θα βρεις τρεις πανεύκολους τρόπους να κάνεις πιο «έξυπνη» τη skincare ρουτίνα σου. Απλές κινήσεις και βήματα, που όμως, αρκούν για να κάνουν τη διαφορά.

Less is more

Αρχικά, ξεχώρισε ποια προϊόντα χρησιμοποιείς πραγματικά σε καθημερινή βάση στη skincare ρουτίνα σου και κάνε ένα ξεκαθάρισμα σ’ όσα «μπουκαλάκια» και κρέμες υπάρχουν στο ντουλάπι του μπάνιου σου. Πέταξε όλα όσα έχουν λήξει ή δεν χρησιμοποιείς εδώ και καιρό. Έπειτα, σκέψου τι μπορείς να κάνεις για να απλοποιήσεις και να βελτιώσεις την τρέχουσα beauty ρουτίνα σου. Το θέμα εδώ, δεν είναι να δημιουργήσεις μία ρουτίνα με 10 διαφορετικά βήματα, που δεν θα μπορείς να ακολουθήσεις σε καθημερινή βάση λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά να «χτίσεις» μια ρουτίνα με απλά βήματα, προσαρμοσμένη στις δικές σου ανάγκες, στην οποία θα μένεις πιστή. Παρεμπιπτόντως, βεβαιώσου πως η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου περιλαμβάνει τουλάχιστον τα βασικά steps όπως είναι ο καθαρισμός, η τόνωση, η ενυδάτωση και η αντηλιακή προστασία.

Εξίσου σημαντικό σε επόμενη φάση είναι να επενδύσεις σε προϊόντα που συνδυάζουν καινοτόμες φόρμουλες και αποτελεσματικότητα.

Δώσε βάση στο layering

Ένας βασικός κανόνας που πρέπει να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου είναι πως  άλλο είναι να χρησιμοποιείς τα σωστά προϊόντα και άλλο να τα χρησιμοποιείς σωστά. Το layering με τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας είναι αυτό που θα κάνει πιο αποτελεσματική τη ρουτίνα ομορφιάς σου. Κι αυτό γιατί, ανάλογα με τη σειρά που τα απλώνεις, απορροφώνται πιο σωστά από το δέρμα, πράγμα που σημαίνει πως θα τα δεις να «δουλεύουν» πιο γρήγορα.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάς, να ξεκινάς αφενός σε καθαρή επιδερμίδα την εφαρμογή των προϊόντων και αφετέρου, να απλώνεις πρώτα τα προϊόντα με τις πιο ελαφριές φόρμουλες, ώστε να διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και έπειτα, αυτά με τις πιο πλούσιες συνθέσεις, αφήνοντας λίγο παραπάνω χρόνο στην απορρόφησή τους.

Προσοχή στις υπερβολές

Να πούμε εξαρχής πως η υπερβολή (γενικά) δεν βοήθησε ποτέ και κανέναν. Όσον αφορά τη skincare ρουτίνα, μπορεί να υποθέτεις πως όσο μεγαλύτερη ποσότητα χρησιμοποιείς από ένα προϊόν ή όσο πιο συχνά το χρησιμοποιείς, τόσο πιο άμεσα/ ορατά θα είναι τα αποτελέσματα. Όμως, έχεις σκεφτεί πως μία τέτοια κίνηση μπορεί τελικά να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, να προκαλέσει δηλαδή, ερεθισμό, ξηρότητα και ερυθρότητα στο δέρμα κλπ; Γι’ αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να διαβάζεις τις οδηγίες ενός προϊόντος και να εμπιστεύεσαι τους skincare experts για τον τρόπο χρήσης του.