ΑΡΩΜΑ

Το βήμα που παραλείπεις πριν ψεκάσεις το άρωμά σου και χάνει τη διάρκειά του

Pexels

«Αυτό που λατρεύω φορώντας ένα άρωμα είναι το γεγονός ότι αποτελεί ένα τόσο προσωπικό και αναπόσπαστο κομμάτι. H μυρωδιά του μπορεί κυριολεκτικά να προκαλέσει συναισθήματα που αρκούν να σου θυμίσουν τόσα πολλά πράγματα», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που είχε δώσει πριν καιρό στο LadyLike ο Ben Gohram, Founder & Creative Director της Byredo.

Τι γίνεται όμως, όταν αισθάνεσαι πως το αγαπημένο σου άρωμα δεν έχει μεγάλη διάρκεια ή χάνει την έντασή του κατά τη διάρκεια της ημέρας; Ποιο είναι το βήμα που αγνοείς ή παραλείπεις και υπόσχεται να κάνει τη διαφορά;

Η απάντηση όσο κι αν δεν πάει ο νους σου, είναι πιο απλή και «κρύβεται» στην ενυδάτωση και το layering. Ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα, που η αφυδάτωση παραμονεύει, φρόντισε να ενυδατώνεις πιο τακτικά την επιδερμίδα σου- πόσο μάλλον πριν ψεκάσεις με το άρωμά σου- απλώνοντας μία γενναιόδωρη ποσότητα από την ενυδατική λοσιόν/κρέμα, η οποία μεταξύ άλλων, θα ενισχύσει τη διάρκειά του.

Κι αυτό γιατί, σε αντίθεση με την αφυδατωμένη ή σκασμένη από το κρύο επιδερμίδα που ενδέχεται να «απορροφήσει» το άρωμα πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα η διάρκειά του να είναι μικρότερη, το ενυδατωμένο δέρμα βοηθά τη μυρωδιά του να διαρκεί περισσότερο. Πες λοιπόν «ναι» στο layering της ενυδατικής λοσιόν/ κρέμας και του αγαπημένου σου αρώματος και το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει.

Plus: Μην ξεχάσεις να δώσεις ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία του σώματος που ψεκάζεις το άρωμά σου,  (π.χ στο λαιμό ή πίσω από τα αυτιά).

2 επιπλέον λόγοι για να εφαρμόζεις πάντα την ενυδατική λοσιόν πριν το άρωμα

Εκτός από τη μεγαλύτερη διάρκεια, η εφαρμογή της ενυδατικής λοσιόν ως πρώτο βήμα, έχει μερικά ακόμη πλεονεκτήματα. Παρακάτω θα βρεις δύο ακόμα λόγους που θα πείσουν να ακολουθείς την «ιεροτελεστία» των δύο βημάτων στη ρουτίνα σου.

-Ακόμη πιο έντονη μυρωδιά

Αν το καλοσκεφτείς, είναι φυσικό επακόλουθο. Το να εφαρμόσεις πρώτα την ενυδατική λοσιόν και έπειτα το άρωμα, εκτός από μεγαλύτερη διάρκεια, κάνει τη μυρωδιά του αρώματος πιο έντονη και δυνατή. Ιδιαίτερα πρακτικό tip αν αγαπάς/ φοράς πιο απαλά, διακριτικά αρώματα χωρίς μεγάλη αρωματική ισχύ.

-Το τέλειο συμπλήρωμα 

Πώς θα σου φαινόταν να δημιουργήσεις ένα νέο άρωμα, συνδυάζοντας δύο αγαπημένες σου μυρωδιές; Σ’ αυτή την περίπτωση, πριν το άρωμά σου φρόντισε να απλώσεις στην επιδερμίδα σου μία ενυδατική λοσιόν με την αγαπημένη σου μυρωδιά. Ο συνδυασμός αυτών των δύο, αφενός δεν χρειάζεται πάντα να έχει το ίδιο άρωμα, αφετέρου μπορεί να σε βοηθήσει να «φτιάξεις» το δικό σου, signature άρωμα. Άλλωστε, διαφορετικές αρωματικές εσάνς μπορούν να συμπληρώσουν όμορφα η μία την άλλη, δημιουργώντας μία ακόμη πιο σαγηνευτική εσάνς- το βασικότερο- με τη δική σου αρωματική υπογραφή.