ΠΡΟΣΩΠΟ

Το βήμα που παραλείπεις και είναι πολύ σημαντικό στην ενυδάτωση της επιδερμίδας σου

Imaxtree

Αν είσαι πιστή αναγνώστρια αυτής της στήλης, ξέρεις από πρώτο χέρι πως η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω μιας υγιούς και λαμπερής επιδερμίδας (δεν θα κουραστώ να γράφω αυτή τη φράση και να τη διαβάζεις). Μάλιστα, πριν λίγες μέρες είδαμε τα 5 top συστατικά που πρέπει να έχουν οι κρέμες σου αν θέλεις να πετύχεις μία βαθιά ενυδάτωση.

Παρ’ όλα αυτά, θα ήταν ψέμα αν λέγαμε πως το να απλώνεις μόνο την ενυδατική κρέμα σου το πρωί αρκεί για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σου aka να είναι ενυδατωμένη και σφριγηλή. Ναι, η ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητο step σε κάθε ρουτίνα ομορφιάς, όμως όχι το μοναδικό πράγμα που θα σου χαρίσει ενυδάτωση.

Ποιο είναι το βήμα που παραλείπεις και είναι πολύ σημαντικό στην ενυδάτωση της επιδερμίδας σου;

Όπως αναφέρουν δερματολόγοι, αρκετές γυναίκες παραλείπουν να χρησιμοποιούν κρέμα νύχτας, είτε επειδή το θεωρούν ένα περιττό βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους, είτε γιατί πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο αφήνουν το δέρμα τους να «αναπνέει».

Η χρήση ενυδατικής κρέμας τη νύχτα είναι εξίσου σημαντική για τη βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας. Κι αυτό γιατί, κατά τη διάρκεια της νύχτας και ενώ εμείς κοιμόμαστε, η επιδερμίδα μας μπαίνει σε «λειτουργία» αποκατάστασης- επανόρθωσης κάθε πιθανής «βλάβης» που έχει προκληθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας (πχ. από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, τη ρύπανση ή η γήρανση) αλλά και ανάπλασης των κυττάρων. Αυτή λοιπόν, είναι η καταλληλότερη στιγμή, να αντιμετωπίσεις στοχευμένα οποιαδήποτε ανάγκη της επιδερμίδας σου (σε αυτή την περίπτωση, ξηρότητα) μιας και το δέρμα σου δεν είναι πλέον σε θέση άμυνας.

Χάρη στη συμπυκνωμένη σύνθεση με δραστικά, θρεπτικά συστατικά, που δρα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι κρέμες νύχτας αφήνουν την επιδερμίδα έτοιμη να αντιμετωπίσει τη νέα μέρα, ξεκούραστη, λαμπερή και με εμφανώς πιο νεανική όψη. Κι όλα αυτά, ενώ εσύ κοιμάσαι.

Οι περισσότερες κρέμες νύχτας ενισχύουν την ενυδάτωση της επιδερμίδας, στοχεύοντας συνδυαστικά και σε άλλες ανάγκες (απολέπιση, λάμψη, σύσφιξη κλπ). Τώρα, αν δεν έχεις κρέμα νύχτας, μια καλή εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε ενυδατική κρέμα χωρίς SPF που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου.