ΚΟΥΡΕΜΑ

Το τρικ των 5.5 εκατοστών θα σου πει αν (θα) σου πάνε τα κοντά μαλλιά

Launchmetrics Spotlight

Πόσες φορές δεν έχεις φλερτάρει με το καρέ και γενικότερα με το να κόψεις τα μαλλιά σου σ’ ένα πιο κοντό μήκος και τελευταία στιγμή απλά το μετανιώνεις; Πόσες φορές δεν έχεις πάρει τηλέφωνο στο κομμωτήριο να κλείσεις ραντεβού αποφασισμένη για μία μεγάλη αλλαγή στην κόμη σου και στο τέλος καταλήγεις να κόβεις απλά την ψαλίδα; Η μεγάλη αμφιβολία για το αν τελικά τα κοντά μαλλιά σού πηγαίνουν (ή όχι) είναι ο κοινός παρονομαστής σε κάθε περίπτωση.

 

 

Κι αν είσαι σε mood αυτή την περίοδο να αλλάξεις κούρεμα και αναρωτιέσαι ποιο μήκος στα μαλλιά σου ταιριάζει περισσότερο, οι hair experts του brand John Frieda έχουν να σου-μας «προτείνουν» τον κανόνα- τον λες και μαθηματικό τύπο- των 5.5 εκατοστών, που όπως ισχυρίζονται μπορεί να βοηθήσει να βρούμε το ιδανικό κούρεμα. Όχι, δεν χρειάζεται να έχουμε master στους μιγαδικούς αριθμούς, ούτε να πάμε στο κομμωτήριο για να κάνουμε τους υπολογισμούς μας. Παρακάτω έχουμε όλες τις λεπτομέρειες.

Πώς λειτουργεί ο κανόνας των 5,5 εκατοστών;

Σύμφωνα με τους hair experts, το ιδανικό μήκος των μαλλιών μας εξαρτάται από τη γωνία του οστού της γνάθου. Ο συγκεκριμένος τύπος- κανόνας χρησιμοποιεί μια αναλογία που εξετάζει την απόσταση μεταξύ του πηγουνιού και του λοβού του αυτιού προκειμένου να καταλήξει αν πηγαίνουν καλύτερα σε κάποιον τα μακριά ή τα κοντά μαλλιά.

How To

Τα μόνα πράγματα που θα χρειαστείς αν θέλεις να πειραματιστείς κι εσύ (όπως χιλιάδες ακόμη στο Tik Tok) είναι ένας χάρακας, ένα μολύβι και ένας καθρέφτης. Η διαδικασία απλή. Αρχικά, στάσου μπροστά στον καθρέφτη χαλαρά και πάρε το μολύβι τοποθετώντας το οριζόντια κάτω από το πηγούνι σου. Στη συνέχεια, τοποθέτησε το χάρακα ίσια ώστε να σχηματίζει ορθή γωνία με το μολύβι και μετακίνησέ τον κοντά στο αυτί σου. Μέτρησε την απόσταση από το λοβό του αυτιού μέχρι το πηγούνι σου κάθετα προς τα κάτω. Αν η απόσταση είναι μικρότερη από 5,5 εκατοστά, σου ταιριάζει ένα κοντό κούρεμα. Αν είναι πάνω από 5,5 εκατοστά, τα πιο μακριά μαλλιά (θεωρητικά) σε κολακεύουν περισσότερο.

Last but not least…

Να πω σ’ αυτό το σημείο, πως προφανώς και το προσωπικό γούστο και στιλ είναι πάνω από κανόνες και τύπους– εξάλλου στην ομορφιά δεν υπάρχουν «πρέπει», μόνο θέληση και φαντασία για αυτοέκφραση- αλλά αν πάντα ήθελες να κόψεις τα μαλλιά σου πιο κοντά και φοβόσουν ότι αυτό το μήκος δεν θα σου πηγαίνει, αυτός ο μαθηματικός τύπος ίσως σε βοηθήσει να αποφασίσεις (σε περίπτωση που είσαι αναποφάσιστη δηλαδή).

Επίσης, το σχήμα του προσώπου ή η υφή των μαλλιών παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στο να βρει κανείς το «ιδανικό» μήκος- κούρεμα. Γι’ αυτόν τον λόγο, εκτός από τους τύπους και τα αποτελέσματα του χάρακα, φρόντισε να συμβουλευτείς τον κομμωτή σου και συζητώντας, να καταλήξετε μαζί στο ποιο κούρεμα σού ταιριάζει και θα βολευτείς περισσότερο.