ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το trick με το concealer στο οποίο «ορκίζεται» το Tik Tok

Launchmetrics Spotlight

Βάζεις foundation, concealer, μπλεντάρεις πολύ καλά και απλώνεις με το πινέλο απαλά την πούδρα σεταρίσματος κάτω από τα μάτια και έπειτα σ’ όλο το πρόσωπο. Σωστά; Σύμφωνα με το Tik Tok, συνδυάζοντας δύο από τα παραπάνω βήματα, θα μπορούσες να κάνεις τα πράγματα ακόμη καλύτερα και άρα το concealer να μην «σπάει» κάτω από τα μάτια σου.

Η αρχή έγινε όταν ο makeup artist Vincent Ford, ανέβασε ένα video στο λογαριασμό του στο Tik Tok, όπου  μοιραζόταν το δικό του μυστικό για πιο εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική beauty routine, αναμειγνύοντας το concealer με μία loose powder.

Το κόλπο με το concealer

Η τεχνική που στην πραγματικότητα έδειξε ο makeup artist ήταν πολύ απλή. Αφού έβαλε το concealer στην περιοχή κάτω από τα μάτια και περίμενε για μερικά λεπτά, «βούτηξε» το πινέλο με το οποίο θα έκανε blending μέσα στη loose powder και στη συνέχεια, άπλωσε το concealer. Δύο σε ένα steps. Concealer και loose powder μαζί. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το κόλπο εξασφαλίζει ένα φωτεινό, πιο “flawless” αποτέλεσμα κάτω από το μάτια με το concealer, που έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Τα extra tips που έδωσε; Να χρησιμοποιεί κανείς ένα μικρό πινέλο στο blending, μία πούδρα σεταρίσματος που να αντανακλά το φως και να απλώνει το concealer κάνοντας απαλό blending με τις δύο φόρμουλες.

Πάτα play στο παρακάτω video για να τα δεις όλα αυτά στην πράξη:

Το κόλπο να αναμειγνύεις την πούδρα σεταρίσματος με το concealer/ το foundation δεν είναι κάτι που ακούμε ή βλέπουμε για πρώτη φορά. Η λογική του βασίζεται στο γεγονός πως το εκάστοτε προϊόν (όταν αναμειγνύεται με την πούδρα σεταρίσματος) αποκτά μεγαλύτερη συνοχή, επομένως έχει μεγαλύτερη κάλυψη, διάρκεια και μένει ακόμη πιο σταθερό στο μακιγιάζ, ό,τι δηλαδή θα προσέφερε η πούδρα σεταρίσματος στο τέλος.

Extra Tip: Σε περίπτωση που θέλεις να το δοκιμάσεις το συγκεκριμένο κόλπο, για ένα πιο γρήγορο makeup look, πρόσεξε την ποσότητα της πούδρας που θα χρησιμοποιήσεις ώστε να μην δημιουργηθεί cakey εφέ.