ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Η τεχνική στο μακιγιάζ που έχει γίνει viral από τη make-up artist της Hailey Bieber

Instagram/nikki_makeup/

Αν ακολουθείς στα social media τη Hailey Bieber, την Kendall Jenner, τη Jennifer Lopez, ενδεχομένως το όνομα της Mary Phillips – η makeup artist που επιμελείται πολλά από τα εντυπωσιακά μακιγιάζ τους – να μην σου είναι άγνωστο. Για την ακρίβεια, μπορεί ήδη να την ακολουθείς και να της έχεις χαρίσει απλόχερα τα likes σου στο Instagram. Με το Tik Tok τι γίνεται;

 

Η Mary Phillips μέχρι πρόσφατα δεν είχε Tik Tok, ώσπου πήρε απόφαση να ανοίξει το δικό της λογαριασμό προκειμένου να μοιράζεται τα μυστικά του μακιγιάζ της. Στο πρώτο της video αποφάσισε να δείξει step- by- step τον τρόπο που δημιουργεί τη λαμπερή βάση στο natural-looking μακιγιάζ της, αποκαλύπτοντας την #underpainting τεχνική της. Αποτέλεσμα; Το video αυτή τη στιγμή που μιλάμε να έχει γίνει viral έχοντας κάτι λιγότερο από 5 εκατομμύρια προβολές. Όχι άσχημα για ντεμπούτο στο Tik Tok.

Τι είναι το #underpainting στο μακιγιάζ;

Η τεχνική της Mary Phillips είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλή και ουσιαστικά αντιστρέφει τη σειρά που πιθανότατα έχεις συνηθίσει να ακολουθείς στο μακιγιάζ σου. Σε καθαρή επιδερμίδα, ξεκινά κάνοντας contouring (τεχνική των φωτοσκιάσεων), συνεχίζει απλώνοντας το concealer, το highlighter και στο τέλος, απλώνει το foundation από πάνω. Ναι, στο τέλος το foundation.

Γιατί να βάλεις το foundation στο τέλος (μετά και όχι πριν το countouring);

Όπως αναφέρει η ίδια στο video, είναι σαν να «τονίζεις τα κόκκαλα κάτω από το δέρμα». Τα κόκκαλα τονίζονται με το contour και το highlight, ενώ το δέρμα με το foundation». Στην ουσία, μ’ αυτόν τον τρόπο το μακιγιάζ δείχνει πιο soft, μιας και δεν υπάρχουν «σκληρές»/αυστηρές στο γραμμές στο look, όπως τα κοψίματα του contouring κλπ. Γίνεται καλό blending με αποτέλεσμα το look να είναι πιο φυσικό, ακτινοβολώντας από μέσα λάμψη.

Πάτα play στο παρακάτω video και συνέχισε να διαβάζεις.

Πώς το κάνει στην πράξη #underpainting στο μακιγιάζ της;

Στο επόμενο video που ανέβασε η makeup artist στο λογαριασμό της στο Tik Tok, φρόντισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους εξηγώντας αναλυτικά τα προϊόντα που χρησιμοποίησε.

Ξεκινά εφαρμόζοντας ένα contour stick κάτω από τα ζυγωματικά, σ’ όλο το μέτωπο και κάτω από τη γραμμή του σαγονιού. Στη συνέχεια, μ’ ένα μικρό πινέλο απλώνει λίγο από το προϊόν κατά μήκος της μύτης της έως την αρχή των φρυδιών και με ένα πιο χοντρό πινέλο αρχίζει να κάνει blending στο πρόσωπό της.

Στη συνέχεια, κάνει highlighting εφαρμόζοντας την πιο ανοιχτόχρωμη σκιά κάτω από τα μάτια, πάνω και κάτω από τα ζυγωματικά και κάτω από τη μύτη. Ακολουθεί το concealer. Η ίδια χρησιμοποιεί ένα κρεμώδες concealer κάτω από τα μάτια- βάζοντάς το στις εσωτερικές γωνίες των ματιών- και κάνει blending με το beautyblender.

Είναι η σειρά του foundation να μπει από πάνω, ενώ ως τελευταίο βήμα- πάνω από το foundation, η ίδια προσθέτει με το πινέλο δύο διαφορετικές αποχρώσεις από κρεμώδη ρουζ- μία πιο sunkissed και μία πιο ροζ.

Αντί επιλόγου:

Το #underpainting είναι κάτι που δεν έχουμε ξανακούσει στο μακιγιάζ; Σίγουρα όχι. Απλά, το γεγονός ότι έχει να κάνει με τόσο διάσημα πρόσωπα (ποιος δεν θέλει τη λαμπερή βάση στο μακιγιάζ της Hailey Bieber;) είναι αυτό που νομίζω έκανε τη συγκεκριμένη τεχνική viral ξανά. Ναι, δίνει λάμψη κι ένα πιο natural looking εφέ, αλλά σίγουρα δεν προσφέρει κάλυψη. Αυτός δεν είναι όμως ένας από τους βασικούς στόχους που θέλουμε να πετύχουμε όταν επιλέγουμε να φορέσουμε foundation; Διαφορετικά, για ένα πιο soft look μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο του και το concealer. Σε κάθε περίπτωση, αν πρέπει κάτι να κρατήσεις είναι πως το καλό blending είναι βασικό στοιχείο κάθε «πετυχημένου» μακιγιάζ.