ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το trick για να μην σπάει το concealer κάτω από τα μάτια σου

Imaxtree

Είτε σου αρέσει το full make up look, είτε επιλέγεις να κάνεις skip το foundation από το καλοκαιρινό μακιγιάζ σου επιλέγοντας για παράδειγμα μια ενυδατική κρέμα με χρώμα, το concealer είναι από αυτά τα προϊόντα που δε γίνεται να παραλείψεις.

Το concealer, είναι αυτό το καλλυντικό που με μία κίνηση καλύπτει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, τα σημάδια σε όλο το πρόσωπο, αυτό που κάνει το βλέμμα να δείχνει πιο φωτεινό. Αυτοί είναι και οι βασικότεροι λόγοι που κάθε makeup artist έχει τα δικά του tips: Από τη «σωστή» απόχρωση και την ιδανική για εσένα υφή, έως τα μυστικά για την τέλεια κάλυψη και μεγάλη διάρκεια.

Μάλιστα, ο Espinal, ο makeup artist της Rihanna, αντί να εφαρμόζει το concealer σχηματίζοντας ένα ανάποδο τρίγωνο κάτω από τα μάτια, όπως έχουμε δει να κάνουν άλλοι makeup artists, το απλώνει πρώτα στην εσωτερική γωνία των ματιών και προς τα πάνω μέχρι την κόγχη, προκειμένου να καλύψει οποιοδήποτε σκιά. Στη συνέχεια κάνει blending με το το concealer προς τα κάτω για να κρύψει τυχόν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Το trick με το concealer

Κι αφού έμαθες πώς να το εφαρμόζεις στρατηγικά, ήρθε η ώρα να μοιραστούμε το trick για να μην σπάει  κάτω από τα μάτια σου. Φυσικά, πρώτο λόγο σ’ αυτό έχει η σωστή και βαθιά ενυδάτωση της περιοχής γύρω και κάτω από τα μάτια με τα κατάλληλα προϊόντα (ενυδατικές κρέμες, ορούς και gels ματιών) αλλά, αυτό δε σημαίνει, πως δεν υπάρχουν εκείνα τα κόλπα που μπορούν να «διορθώσουν» την κατάσταση έστω και τελευταία στιγμή.

Τα πράγματα απλά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ψεκάσεις το πινέλο ή το σφουγγαράκι μακιγιάζ σου με ένα primer/ setting spray και να μπλεντάρεις με αυτό ή να απλώσεις ταμποναριστά το concealer στην περιοχή κάτω από τα μάτια σου. Με αυτόν τον τρόπο προσθέτεις έστω και «στιγμιαία» μια extra ενυδάτωση που βοηθά στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών, επαναφέροντας τη χαμένη υγρασία στην περιοχή. Δύο σε ένα. Τι λες;