ΜΑΛΛΙΑ

Το τεστ των 10 δευτερολέπτων για να δεις πόσο υγιή είναι τα μαλλιά σου

Και ποιος δεν θέλει να έχει υγιή και λαμπερά μαλλιά; Παρόλα αυτά, το πιστολάκι κάθε μέρα, το άγριο ίσιωμα ή αντίστοιχα οι μπούκλες, το ότι ξεχνάς να φροντίζεις τα μαλλιά σου όπως τους αξίζουν ( μάσκα, θεραπείες, θερμοπροστατευτικά προϊόντα, άγαρμπο στέγνωμα με την πετσέτα) έχει ως αποτέλεσμα να δείχνουν και να είναι ταλαιπωρημένα. Το θέμα βέβαια είναι, σε πόσο βαθμό. Πόσο υγιή είναι; Πόσο έχουν ταλαιπωρηθεί; Με το παρακάτω πανεύκολο τεστ θα καταλάβεις αμέσως.

Δες ακόμη: Οι δικές μας ιστορίες τρόμου στο κομμωτήριο και happy Halloween

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα μισογεμάτο ποτήρι με νερό και μία τρίχα από τα μαλλιά σου. Η διαδικασία απλή. Ρίχνεις την τρίχα μέσα στο ποτήρι και περιμένεις για μερικά (περίπου 10-15 δευτερόλεπτα). Από το πόσο θα βυθιστεί ή όχι, η τρίχα σου στο νερό θα φανεί πόσο πορώδη είναι τα μαλλιά σου και ποια η γενικότερη κατάστασή τους.

Έτσι, τα πράγματα είναι ευχάριστα (aka τα μαλλιά σου είναι αρκετά υγιή), αν δεις την τρίχα να μένει στην επιφάνεια, αν πάλι  βυθίζεται ως τη μέση, τα μαλλιά σου είναι πιο πορώδη- αλλά όχι κατεστραμμένα και χρήζουν σωστής  φροντίδας και περιποίησης. Αν τέλος, η τρίχα βυθίζεται και φτάνει στον πάτο του ποτηριού, τα μαλλιά σου είναι αρκετά κατεστραμμένα και η εντατική ενυδάτωση αλλά και η χρήση εξειδικευμένων προϊόντων κατά του φριζαρίσματος και της φθοράς επιβάλλεται.

 

Κεντρική Φωτογραφία: Imaxtree