ΜΑΛΛΙΑ

Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε στο λούσιμο

Pexels

Έχουμε ήδη δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα, πόσα χέρια σαμπουάν πρέπει να βάζουμε στα μαλλιά μας σε κάθε λούσιμο και πόσο συχνά πρέπει να λούζεται κανείς σύμφωνα με τη hair expert της Amal Clooney. Αυτή τη φορά, θα ασχοληθούμε με λάθη… και πιο συγκεκριμένα, με το πιο συχνό λάθος που κάνουμε οι περισσότερες όταν λούζουμε τα μαλλιά μας. Τι κάνουμε λάθος στο τρίπτυχο: Σαμπουάν- Conditioner- Μάσκα;

Όπως τονίζουν αρκετοί hair experts στις συνεντεύξεις τους, ένα πολύ απλό αλλά ταυτόχρονα πολύ συχνό λάθος που κάνουν αρκετές γυναίκες στην περιποίηση των μαλλιών τους είναι πως δεν αφήνουν τα προϊόντα να δράσουν- κυρίως το conditioner και τη μάσκα- τον απαιτούμενο χρόνο στα μαλλιά τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά να μην επωφελούνται το μέγιστο.

Το πιο συχνό λάθος που κάνεις στο λούσιμο

«Όσον αφορά την περιποίηση, είναι σημαντικό να διαβάζουμε όλοι τις οδηγίες χρήσεις των προϊόντων. Ακόμη ένα λάθος είναι πως οι περισσότερες γυναίκες δεν αφήνουν να δράσουν τα προϊόντα στο σωστό χρόνο (πχ για 10 ή15 λεπτά). Για κάποιο λόγο υπάρχει πάντοτε αυτός ο χρόνος στα προϊόντα ως οδηγία. Για παράδειγμα, για τη μάσκα Metal Detox χρειάζεσαι 3-5 λεπτά» μάς είχε πει πριν λίγο καιρό σε συνέντευξη που μάς είχε δώσει ο hair expert Νικόλας Βιλλιώτης.

Τόσο το conditioner όσο και η μάσκα θέλουν το χρόνο τους για να δράσουν ώστε τα μαλλιά να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά τους, προκειμένου να είναι υγιή και λαμπερά. Γι αυτό το λόγο, αρχικά καλό είναι να μην τα ξεβγάζεις αμέσως με νερό, αφετέρου να διαβάζεις τις οδηγίες χρήσεις για να τσεκάρεις πόσο χρόνο χρειάζονται.

Σε γενικές γραμμές, βεβαιώσου πως αφήνεις το conditioner τουλάχιστον 2 λεπτά και τη μάσκα το λιγότερο 3- 4 λεπτά στα μαλλιά σου για να κάνουν δουλειά.

Ένα καλό tip αν βιάζεσαι, είναι να ξεκινάς πρώτα το λούσιμο με σαμπουάν, να εφαρμόζεις το conditioner ή τη μάσκα και όσο περιμένεις- ταυτόχρονα να πλένεις το σώμα σου.

Extra Tip: Καλό είναι να απλώνεις μία γενναιόδωρη ποσότητα από τη μάσκα μαλλιών και το conditioner στις άκρες των μαλλιών σου, αποφεύγοντας τις ρίζες -εκτός κι αν αυτό αναγράφεται στις οδηγίες της μάσκας που χρησιμοποιείς- για να μην τις επιβαρύνεις περισσότερο.