PATTY'S BEAUTY

Το παραδοσιακό εργαλείο μασάζ που θα αλλάξει την όψη και την ψυχολογία σου

iStock

Για χιλιάδες χρόνια, πολλοί λαοί χρησιμοποιούν τεχνικές μασάζ για να τονώσουν την κυκλοφορία, να αποσυμφορήσουν τη λέμφο, να κάνουν αποτοξίνωση, και να θεραπεύσουν το σώμα. Πρακτικές και εργαλεία μασάζ έχουν επιβιώσει στον χρόνο και διεκδικούν μέχρι σήμερα μια θέση στη ρουτίνα ομορφιάς μας.

Κάποιοι ορκίζονται στο gua sha, την πανάρχαια κινεζική τεχνική με τις ευεργετικές αντιγηραντικές ιδιότητες που κάνει «απόξεση» στην επιδερμίδα και αποβάλλει τις τοξίνες. Η χρήση του όμως θέλει προσοχή κι ελπίζω να έχεις μάθει να χρησιμοποιείς σωστά την πέτρα βλέποντας tutorials στο YouTube από πιστοποιημένους θεραπευτές, ώστε να μην τραυματίσεις την επιδερμίδα σου. Ίσως πάλι να προτιμάς το πιο ήπιο και ασφαλές μασάζ που προσφέρουν τα jade rollers, από τα αρχαιότερα beauty tools, τα οποία είναι φτιαγμένα, όπως και το gua sha, από ημιπολύτιμους θεραπευτικούς λίθους.

iStock

Το kansa wand είναι το νέο… πανάρχαιο beauty tool που θα σε ενθουσιάσει

Ας κάνουμε πρώτα τις συστάσεις και you can thank me later. Το kansa wand, το μαγικό ραβδί για μασάζ σε πρόσωπο και σώμα, είναι μόλις 5.000 ετών και έχει τις ρίζες του στην Αγιουρβέδα. Η θεραπευτική του δράση εντοπίζεται στο κράμα δύο βασικών μετάλλων, του χαλκού και του κασσίτερου, που βρίσκονται στη μια άκρη της ράβδου.

Όταν έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα, το kansa wand εξισορροπεί το pH του δέρματος, μειώνει τη συμφόρηση και τη φλεγμονή, απομακρύνει τις τοξίνες και χαρίζει ένα αποτοξινωμένο, σφριγηλό και λαμπερό πρόσωπο.

Το kansa wand, όμως, δεν είναι άλλο ένα εργαλείο στην υπηρεσία της ομορφιάς μας. Σύμφωνα με την ινδική παράδοση, το μασάζ με kansa είναι μια ιεροτελεστία που λειτουργεί (ψυχο)θεραπευτικά. Απελευθερώνει την μπλοκαρισμένη ενέργεια, μας βοηθάει να συνδεθούμε με τον εαυτό μας, ενθαρρύνει την αυταγάπη και την αυτοφροντίδα.

Πώς να κάνεις μασάζ με kansa wand

-Πριν το χρησιμοποιήσεις, χρειάζεται πρώτα να εφαρμόσεις ένα serum ή ένα λαδάκι για να ενυδατώσεις καλά την επιδερμίδα και να αποφύγεις τους τραυματισμούς. Πρόσεξε να μη χρησιμοποιήσεις συνθέσεις με όξινα εκχυλίσματα από σταφύλι ή grapefruit, γιατί οξειδώνονται και μαυρίζουν το πρόσωπο.

-Ρίξε δύο με τρεις σταγόνες ελαίου ή serum στην επιδερμίδα σου.

-Ξεκίνα κρατώντας το kansa wand στο κέντρο του πηγουνιού. Κάνε αργές κινήσεις κυκλικά, με κατεύθυνση από το κέντρο προς τα έξω, σε όλο το περίγραμμα του προσώπου μέχρι το αυτί. Επανάλαβε 4 με 5 φορές και μετά άλλαξε πλευρά.

-Στη συνέχεια κράτα το kansa wand στην άκρη του στόματος και άρχισε τις κυκλικές κινήσεις προς τις νοητές γραμμές που σχηματίζουν τα ζυγωματικά. Φτάσε μέχρι το μέσο των αυτιών και σταμάτα εκεί. Επανάλαβε 4 με 5 φορές και κάνε το ίδιο στην άλλη πλευρά του προσώπου.

Ολοκλήρωσε τη θεραπεία σχηματίζοντας νοητά το σύμβολο του άπειρου γύρω από τα μάτια, το μεσόφρυο, πάνω από τα φρύδια και το μέτωπο. Δεν χρειάζεται να ασκήσεις καμία απολύτως πίεση στη συγκεκριμένη περιοχή. Ακόμα και η πιο ελαφριά και ευγενική κίνηση είναι αποτελεσματική. Θα αποσυμφορήσει, θα αναζωογονήσει και θα φωτίσει το δέρμα σου.

Τι να προσέξεις με το kansa wand

Καθώς κάνεις το μασάζ, μπορεί να παρατηρήσεις ένα ελαφρύ γκριζάρισμα στην επιδερμίδα σου. Μην ανησυχείς καθόλου! Αυτό συμβαίνει λόγω της χημικής αντίδρασης ανάμεσα στο kansa και το όξινο περιβάλλον του δέρματος. Είναι μία ένδειξη ότι η αποτοξίνωση λειτουργεί.

Το γκρίζο χρώμα φεύγει εύκολα με ένα μαντηλάκι ή ακόμα καλύτερα με ένα ήπιο προϊόν καθαρισμού. Αφού καθαρίσεις το πρόσωπό σου με αυτό, εφάρμοσε την κρέμα προσώπου, όπως κάνεις συνήθως. Τέλος, είναι σημαντικό να φυλάξεις το kansa wand στη θήκη του, ώστε να μην οξειδωθεί και να μην μαυρίσει.