ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το σημείο που ξεχνάς να βάζεις highlighter, ενώ θα έπρεπε

Launchmetrics Spotlight

Αν έχεις εμμονή με τα glowy makeup looks, το highlighter  είναι σίγουρα μέσα στα must haves του νεσεσέρ σου χειμώνα- καλοκαίρι. Λίγες κινήσεις αρκούν για να χαρίσει στο δέρμα- και πιο συγκεκριμένα στα σημεία που πέφτει το φως του ήλιου- μία υπέροχη φυσική λάμψη και γυαλάδα.

 

Μπορεί κανείς να το απλώσει στο πρόσωπό του είτε μ’ ένα πινέλο, είτε με τα δάχτυλά του, ακόμη και μ’ ένα beauty blender, ανάλογα πάντα με την υφή highlighter που θα επιλέξει, αλλά και τον τρόπο που βολεύει περισσότερο στο μακιγιάζ του.

Κι ενώ σε γενικές γραμμές, αυτό που πρέπει να έχει μία γυναίκα κατά νου εφαρμόζοντας το highlighter είναι να το απλώνει στον νοητό άξονα του προσώπου της- στη μύτη, τα χείλη, το πηγούνι, αποφεύγοντας πάντα τις υπερβολές με την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσει, αρκετοί makeup artists επισημαίνουν πως ένα από τα σημεία που ξεχνούν πλέον οι περισσότερες γυναίκες- και δεν θα έπρεπε- είναι τα φρύδια και πιο συγκεκριμένα το κόκκαλο των φρυδιών.

Το σημείο που ξεχνάς να βάζεις highlighter

Η τοποθέτηση μίας μικρής ποσότητας highlighter στο τέλος της γραμμής των φρυδιών-  στους κροτάφους- θα δώσει μία extra διάσταση και συνολική λάμψη στο δέρμα. Παράλληλα, ένα πέρασμα με το highlighter στο κόκκαλο- τόξο των φρυδιών αρκεί για να αναδείξει το όμορφο σχήμα τους, κάνοντάς το να φαίνεται πιο ανορθωμένο.

Plus: Βάζοντας ένα touch highlighter εκτός από τα φρύδια και στην εσωτερική γωνία των ματιών σου, φωτίζεται ακόμη περισσότερο το βλέμμα και τα μάτια φαίνονται μεγαλύτερα.

 

Μπορεί κανείς να επιλέξει ένα highlighter σε κρεμώδη, balmy ή πουδρέ μορφή, ή brow highlighting pencils (που είναι ειδικά σχεδιασμένα για την περιοχή των φρυδιών). Όσο για τον τρόπο που μπορεί να το εφαρμόσει εκτός από τα δάχτυλα, ένα fluffy πινέλο μπορεί να εξασφαλίσει μία ομοιόμορφη εφαρμογή.