ΠΡΟΣΩΠΟ

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις όταν θέλεις να καλύψεις ένα σπυράκι

Iamxtree Imaxtree

Δεν υπολογίζουν εποχή και καιρό και κατά 90% εμφανίζονται τις πιο ακατάλληλες στιγμές. Και δεν είναι μόνο το γεγονός πως είναι εξαιρετικά ενοχλητικά, εξαιρετικά άβολα και εξαιρετικά μοχθηρά, τα σπυράκια δεν καλύπτονται πάντα εύκολα με το μακιγιάζ. Αποτέλεσμα; Δείχνουν ακόμη πιο έντονα ή αφύσικα στο πρόσωπό μας. Και αυτό γιατί όλα δεν έχουν το ίδιο σχήμα ή δεν χρειάζονται την ίδια τεχνική για να καλυφθούν.

Έτσι πάνω στον υπερβάλλοντα ζήλο μας για κάλυψη, δεν είναι λίγες οι φορές που το παρακάνουμε με το μακιγιάζ. Εξάλλου, αντίθετα με αυτό που πιστεύουν οι περισσότερες, τα σπυράκια και γενικότερα οι ατέλειες στο πρόσωπό μας δεν χρειάζονται υπερβολικά καλυπτικά ή πολλά προϊόντα για να καλυφθούν. Εκεί κρύβεται και το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε οι περισσότερες άθελά μας όταν προσπαθούμε να τα καλύψουμε με το μακιγιάζ.

Κορυφαίος ένοχος; Η υπερβολική ποσότητα πούδρας που μπορεί να δώσει στο σπυράκι μεγαλύτερη «υφή», κάνοντάς το πιο ορατό.

Ποια είναι τα σωστά βήματα να καλύψεις το σπυράκι με τη βοήθεια του μακιγιάζ;

Αρχικά, βεβαιώσου ότι όλο το πρόσωπό σου είναι πολύ καλά ενυδατωμένο. Έπειτα, άπλωσε τον κορέκτορα και στη συνέχεια το foundation. Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις ένα ελαφρύ, μέτριας κάλυψης προϊόν, για να αφήνεις το πρόσωπό σου να δείχνει πιο φρέσκο και το μακιγιάζ πιο φυσικό. Στη συνέχεια εφάρμοσε το concealer με το πινελάκι πάνω στα σημεία που είναι απαραίτητο.

Στην ουσία θα πρέπει να δώσεις μεγάλη σημασία στο να «χτίζεις» τα προϊόντα στην επιδερμίδα σου, δημιουργώντας λεπτές στρώσεις, μέχρι να δεις να καλύπτονται τα σπυράκια. Τελευταίο βήμα; Τελείωσε το look σου απλώνοντας μία setting powder- aka πούδρα σεταρίσματος-(ημιδιάφανη/διάφανη πούδρα) που θα σταθεροποιήσει το μακιγιάζ σου.