ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το κόλπο με το highlighter που θα κάνει τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα

Imaxtree Imaxtree

Πριν λίγο καιρό μαζί με τη makeup artist Ολίβια Σαχινίδου μοιραζόμασταν μαζί σου όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να απλώνεις σωστά το highlighter στο πρόσωπό σου.

Όπως σου έγραφα τότε, το highlighter και γενικότερα με τα προϊόντα λάμψης είναι από τα καλλυντικά που θα βρεις πάντα στο νεσεσέρ μου, χειμώνα, καλοκαίρι. Ο λόγος απλός: Αναδεικνύει και τονίζει τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας, κάνοντάς την πιο φωτεινή με λίγες μόνο κινήσεις.

Κι ενώ ο γενικός κανόνας είναι πως πρέπει να εφαρμόζεις το highlighter στα ψηλά σημεία του προσώπου σου, σ’ αυτά που αντανακλούν το φως του ήλιου και θέλεις να δώσεις περισσότερη λάμψη, το ήξερες, πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να ανοίξεις το βλέμμα σου και να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα;

Αν όχι, ακολούθησε τις κινήσεις που θα διαβάσεις παρακάτω:

Για την ακρίβεια μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ίδιες τεχνικές του contouring και του highlighting σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου σου θέλεις. Για παράδειγμα αν έχεις μικρά μάτια και θέλεις να φαίνονται μεγαλύτερα, δεν έχεις παρά να προσθέσεις λίγο highlighter στο κέντρο ακριβώς των βλεφάρων σου.

Ακόμη, μπορείς να προσθέσεις ένα touch highlighter στις εσωτερικές γωνίες των ματιών προκειμένου το βλέμμα σου να δείχνει πιο ανοιχτό και φωτεινό, ενώ, λίγη λάμψη (με το highlighter) στην εσωτερική γραμμή των κάτω βλεφάρων φωτίζει και ανοίγει, εξίσου την περιοχή των ματιών. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πειραματιστείς και να δεις τι λειτουργεί καλύτερα στο πρόσωπό σου και στο σχήμα των ματιών σου.

Πώς σου φαίνεται;