ΜΑΚΙΓΙΑΖ

To κόλπο με το foundation στο TikTok που θα σε κάνει να γλιτώσεις χρόνο και χρήμα

Imaxtree

Ανάμεσα στα εκατομμύρια βιντεάκια που «ανεβαίνουν» καθημερινά στο TikTok, σίγουρα κανείς θα ανακαλύψει πολλά που αφορούν το μακιγιάζ. Makeup tutorials, tricks και συμβουλές είναι από τα ενδεικτικά αυτής της κατηγορίας, που σκοπό έχουν αρχικά να μας κάνουν να μην βαριόμαστε ποτέ και έπειτα, να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.

 

 

Πριν λίγες μέρες είχαμε συγκεντρώσει μερικά κόλπα στο μακιγιάζ που μάθαμε από το TikTok και ομολογουμένως, δεν φανταζόμασταν καν: Από το πώς θα πετύχουμε μία flawless βάση στο μακιγιάζ μας έως και το πώς θα κάνουμε lifting στο πρόσωπό μας με το concealer μας. Αυτή τη φορά όμως, βρήκαμε το απόλυτο trick με το foundation που θα μας κάνει να γλιτώσουμε χρόνο και χρήματα στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μας.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα πολύ απλό hack που δείχνει πώς μπορούμε να ξοδεύουμε λιγότερη ποσότητα foundation όταν κάνουμε τη βάση του μακιγιάζ μας με πινέλα μακιγιάζ (εξοικονομούμε χρήματα), πετυχαίνοντας καλύτερη και πιο ομοιόμορφη κάλυψη με λίγες κινήσεις (γλυτώνουμε χρόνο). Πάτα πρώτα play στο video και σου εξηγώ παρακάτω αναλυτικά.

Αν χρησιμοποιείς πινέλα για να απλώσεις το foundation στο πρόσωπό σου πρέπει να δεις αυτό το βίντεο

 

Όπως εξηγεί η makeup artist Tamra Lords μέσα από το βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό της στο TikTok, όταν εφαρμόζεις το foundation πρώτα πάνω στο πινέλο σου ή στο σφουγγαράκι μακιγιάζ και έπειτα στην επιδερμίδα σου, χάνεις αρκετή ποσότητα, μιας και τα εργαλεία μακιγιάζ το απορροφούν με αποτέλεσμα, να χρειάζεται να βάλεις τη διπλάσια ενδεχομένως ποσότητα για να πετύχεις την κάλυψη που θέλεις. Αντί αυτού, η ίδια προτείνει να χρησιμοποιείται μία καθόλου πορώδης επιφάνεια, όπως για παράδειγμα ένα κομμάτι πλαστικό (η Tamra χρησιμοποιεί το καπάκι από το foundation) προκειμένου να απλωθεί σε πρώτη φάση το foundation στην επιδερμίδα και έπειτα, να «δουλευτεί» με το πινέλο σε όλη την επιφάνειά του.

«Βάζοντας την ίδια ποσότητα foundation (με αυτή που θα έβαζες στο πινέλο) σε μία λιγότερο πορώδη επιφάνεια και απλώνοντάς στην στο πρόσωπό σου, βλέπεις πως όλη η ποσότητα είναι στο πρόσωπό σου και δεν απορροφάται από τα εργαλεία μακιγιάζ. Με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιείς αρκετά λιγότερη ποσότητα προϊόντος και πετυχαίνεις ακόμη μεγαλύτερη κάλυψη. Plus: Δεν λερώνεις τα πινέλα σου τόσο πολύ και να τα πλένεις τόσο γρήγορα» λέει η ίδια χαρακτηριστικά.

Η γνώμη μας

Πώς σου φαίνεται το κόλπο της Tamra; Η λογική ότι τα πινέλα και γενικότερα τα εργαλεία μακιγιάζ απορροφούν αρκετά μεγαλύτερη ποσότητα καλλυντικών απ’ αυτή που στο τέλος χρησιμοποιούμε, ισχύει, απλά θα πρέπει να επισημάνουμε σε κάθε περίπτωση πως θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκετικοί με τα πράγματα που ακουμπάμε στο πρόσωπό μας, είτε αυτό αφορά την υγιεινή (να τα έχουμε πλύνει πολύ καλά), το υλικό ακόμη τις κινήσεις μας (αποφεύγουμε τις άγαρμπες ή έντονες πιέσεις) προκειμένου να αποφύγουμε μολύνσεις και τυχόν τραυματισμούς. Plus: Αν θέλεις να ακολουθήσεις το κόλπο της Tamra, στην αγορά, ακόμη μπορείς να βρεις σφουγγαράκια σιλικόνης ειδικά για μακιγιάζ. Τι λες;