ΜΑΚΙΓΙΑΖ

TikTok: 3 κόλπα στο μακιγιάζ που πρέπει να δεις

Imaxtree

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν συνδέσει το TikTok με μουσικοχορευτικά videos, όμως, στην ίδια πλατφόρμα μπορεί κανείς να βρει «πολύτιμα» κόλπα κάθε λογής: Από τo μακιγιάζ μέχρι και τη διακόσμηση του σπιτιού. Η Gen Z (η γενιά που χρησιμοποιεί περισσότερο από τον καθένα την εφαρμογή) δε βαριέται ποτέ. Ή μάλλον βαριέται για τα κλασικά.

 

Κάπως έτσι, αποφασίσαμε αυτή τη φορά να κάνουμε focus σε μερικά κόλπα στο μακιγιάζ που μάθαμε από το TikTok. Κόλπα που δεν ξέραμε και ενδεχομένως, δεν φανταζόμασταν καν.

3 κόλπα στο μακιγιάζ που μάθαμε από το TikTok

-Πώς θα πετύχεις μία flawless βάση στο μακιγιάζ σου

Ξέχνα την κλασική σειρά που ήξερες για να εφαρμόζεις τα καλλυντικά στο πρόσωπό σου (πρώτα foundation, μετά concealer, bronzer, ρουζ, highlighter κλπ)! Στο TikTok η makeup influencer, Danielle Marcan μοιράζεται το δικό της trick που τα θέλει όλα ανάποδα. Πρώτα κάνεις contouring, μετά φοράς το ρουζ, έπειτα το highlighter και στο τέλος, το foundation, κάνοντας ένα καλό blending σε όλα με το πινέλο. Πάτα play στο video!

@daniellemarcan try this technique for a no makeup- makeup day #makeup #tutorial ♬ Sunflower, Vol. 6 – Harry Styles

 

-Πώς θα κάνεις lifting στο πρόσωπό σου με το concealer σου

Μπορεί ένα concealer εκτός από τις κλασικές χρήσεις του (όπως το να καλύψει τους μαύρους κύκλους, τις ατέλειες, να φωτίσει το βλέμμα κλπ) να κάνει το πρόσωπό σου να δείχνει πιο ανορθωμένο, σαν να έχεις κάνει ένα mini lift; Η Megha Singh στο TikTok, όχι μόνο δίνει θετική απάντηση, αλλά δείχνει όλα τα βήματα και σημεία- πχ οι εξωτερικές γωνίες των ματιών και η περιοχή γύρω από το στόμα, ακόμη και στο κόκκαλο των ζυγωματικών- που ακολουθεί βάζοντας concealer ώστε να  πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με μία φράση: Στρατηγική τοποθέτηση!

 

-Πώς θα κάνεις τα χείλη σου να δείχνουν πιο σαρκώδη

Ναι, αγαπάμε τα φυσικά μας χαρακτηριστικά, αλλά τι γίνεται όταν θέλεις να κάνεις τα χείλη σου να δείχνουν πιο μεγάλα και σαρκώδη; Η απάντηση στο TikTok συμπεριλαμβάνει αρκετό layering διάφορων προϊόντων όπως ένα μολύβι χειλιών σε πιο σκούρα απόχρωση από αυτή των χειλιών σου, ένα gloss και αρκετή υπομονή να έχεις!

@jourdansloane This basically my everyday routine for lips 👄 #lips #hack #tutorial ♬ Therefore I Am – Billie Eilish