ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το κόλπο για να κάνεις περίγραμμα στα χείλη σου μέσα σε δευτερόλεπτα

Imaxtree

Αν και γνωρίζουμε πως το μακιγιάζ χειλιών ξεκινά με το περίγραμμα και το μολύβι χειλιών (και όχι με το κραγιόν), συχνά το παραλείπουμε γιατί βιαζόμαστε. Είναι καλοκαίρι και ποιος κάθεται με τις ώρες μπροστά στον καθρέφτη να κάνει περίγραμμα; Ή απλά δεν έχουμε σταθερό χέρι και δεν προσπαθούμε καν.

 

Και ομολογουμένως, δεν αρκεί να έχεις στο νεσεσέρ σου ένα πολύ καλό κραγιόν για να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Χρειάζεσαι ακόμη κι ένα μολύβι που θα δημιουργήσει τέλειο περίγραμμα στα χείλη σου κάνοντάς το να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Μην ανησυχείς, βρήκαμε το τέλειο κόλπο στο Instagram για να κάνεις περίγραμμα στα χείλη σου μέσα σε δευτερόλεπτα.

Τα βήματα απλά:

Βήμα 1: Σφίξε τα χείλη σου, (σπρώχνοντάς τα προς τα μέσα) ώστε να φαίνεται μόνο η εξωτερική γραμμή τους.

Βήμα 2: Εφάρμοσε το μολύβι χειλιών, ενώ έχεις ακόμη τα χείλη σου σφιγμένα, κάνοντας το περίγραμμά τους. Ομολογουμένως, το μολύβι γλιστράει πολύ πιο εύκολα στην επιφάνεια των χειλιών σου μιας και η επιδερμίδα είναι πιο «τσιτωμένη», οπότε στην ουσία ακολουθείς μία ευθεία και δεν έχεις να προβληματιστείς με τις γωνίες στο κέντρο τους (cupid’s bow).

Plus: Μπορείς να εφαρμόσεις το μολύβι λίγο πιο έξω από το φυσικό περίγραμμα των χειλιών σου, για ένα πιο «γεμάτο» αποτέλεσμα. Για ακόμη πιο σταθερό αποτέλεσμα, αλλά και να γεμίσεις με το μολύβι χειλιών και το εσωτερικό τους (όσο δηλαδή φαίνεται).

Βήμα 3: Ήρθε η ώρα να βάλεις το κραγιόν σου! Με την ίδια λογική που έβαλες το μολύβι στα χείλη σου, άπλωσε στη συνέχεια και το κραγιόν σου, εστιάζοντας στο κέντρο τους.

Βήμα 4: Χαλάρωσε τα χείλη σου. Βάλε την τελευταία στρώση με το κραγιόν σου και είσαι έτοιμη!

Extra Tip: Η προετοιμασία των χειλιών ξεκινά με την προετοιμασία της επιδερμίδας τους. Γι αυτό το λόγο, καλό είναι να ξεκινήσεις να φροντίζεις τα χείλη σου, πριν απλώσεις το κραγιόν, απλώνοντας ένα ενυδατικό lip balm.