ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Concealer: Ο έξυπνος τρόπος να το χρησιμοποιήσεις στο μακιγιάζ σου, εκτός από τα μάτια

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σου όταν ακούς τη λέξη concealer; Δεν ξέρω για εσένα, εγώ σκέφτομαι πάντως τους μαύρους κύκλους.

Το concealer είναι αυτό το «μαγικό ραβδί» που καλύπτει τις σκιές και τα σημάδια κούρασης, κάτω και γύρω από την περιοχή των ματιών, «ξυπνά» το βλέμμα με μία μόλις κίνηση, δίνοντας φως και λάμψη. Παράλληλα, καμουφλάρει τυχόν σημάδια, σπυράκια, δυσχρωμίες και καφέ κηλίδες. Αυτά τα γνωρίζεις λίγο πολύ. Ήξερες όμως, πως το concealer μπορεί για παράδειγμα, να κάνει το winged eyeliner στα μάτια σου πιο εντυπωσιακό ή να διορθώσει τυχόν αστοχίες στο περίγραμμα των χειλιών σου;

Οι χρήσεις του concealer στο μακιγιάζ, δεν αφορούν μόνο τα μάτια. Είναι πολύ περισσότερες και τα κορίτσια στο TikTok και το Instagram μοιράζονται όλα τα makeup tips τους, ανοίγοντας νέους δρόμους στο μακιγιάζ μας.

Πρώτα ήταν το έξυπνο hack της διάσημης beauty blogger, founder & CEO της Huda Beauty, Huda Kattan που με μία κίνηση με το concealer καμουφλάρει τις λεγόμενες «ρυτίδες ή γραμμές γέλιου» aka τις ρυτίδες έκφρασης γύρω από το στόμα που προκαλούνται με την πάροδο του χρόνου. Τώρα, η Tik Toker με το όνομα lenkalul, μας δείχνει πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το concealer στρατηγικά, όχι στην αρχή, αλλά στο τέλος του μακιγιάζ μας, προκειμένου να διορθώσουμε σημεία που θέλουμε να τελειοποιήσουμε. Για παράδειγμα, τη γραμμή στο eyeliner ή στην εσωτερική γωνία των ματιών που «σβήνουμε» τη σκιά/ μολύβι, φωτίζοντας ακόμη περισσότερο την περιοχή.

Δύο πράγματα που πρέπει να προσέξεις: Αφενός οι πολύ μικρές και προσεκτικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις προκειμένου να διορθώσεις τις όποιες αστοχίες στο μακιγιάζ (και όχι να δημιουργήσεις νέες), αφετέρου το να χρησιμοποιήσεις ένα πινελάκι eyeliner για μεγαλύτερη ακρίβεια στην εφαρμογή του concealer.

Πάτα play στο παρακάτω video για να δεις αναλυτικά πώς μπορείς να διορθώσεις τυχόν αστοχίες στο μακιγιάζ σου με το concealer: