ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το έξυπνο trick για να μετατρέψεις το κραγιόν σου σε eyeliner

Pexels

Πόσες φορές δεν έχει τύχει να ξεχάσεις εκτός τσάντας/ βαλίτσας κλπ το νεσεσέρ σου; Πόσες φορές, από την άλλη πλευρά, δεν έχει τύχει να «ανακαλύψεις» ακόμη ένα ξεχασμένο κραγιόν σε κάποια τσάντα σου; Είχες σκεφτεί ποτέ όμως, πως εκτός, από την «παραδοσιακή» χρήση του κραγιόν στα χείλη σου, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να το χρησιμοποιήσεις στο μακιγιάζ σου;

Όχι, δεν χρειάζεται κόπος ή χρόνος. Στο Instagram ανακαλύψαμε το έξυπνο trick για να μετατρέψεις το κραγιόν σου σε eyeliner. Τόσο απλά.

Στην ουσία αυτό που χρειάζεσαι εκτός από το αγαπημένο σου κραγιόν (αν είναι σε υγρή μορφή, ακόμη καλύτερα), είναι ένα πινέλο για να σχεδιάσεις τη γραμμή eyeliner με ακρίβεια κατά μήκος των άνω ή/και κάτω βλεφαρίδων (angled eyeliner brush).

Η διαδικασία πανεύκολη. Αφού ανοίξεις το κραγιόν, με το πινέλο παίρνεις μία μικρή ποσότητα από το βουρτσάκι του και με προσοχή στη συνέχεια ξεκινάς να κάνεις τη γραμμή eyeliner στα μάτια σου. Ανάλογα με το γούστο, τις δεξιότητες ή το makeup look που θέλεις να πετύχεις, μπορείς να δημιουργήσεις ένα διακριτικό cat eye look ή ένα πιο dramatic winged eyeliner, τονίζοντας παράλληλα και την εσωτερική γωνία των ματιών σου. Μ’ αυτόν τον τρόπο, πετυχαίνεις ένα πιο ενδιαφέρον monochromatic μακιγιάζ, που θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση να επιλέξεις και να χρησιμοποιήσεις διαφορετικές σκιές/προϊόντα στο μακιγιάζ των ματιών σου.

Last but not least, για ένα πιο ολοκληρωμένο look, μην ξεχάσεις στο τέλος να απλώσεις το κραγιόν και στα χείλη σου. Κι αν είσαι έτοιμη να δεις όλα τα παραπάνω στην πράξη, πάτα play στο παρακάτω video.

Το κόλπο για να μετατρέψεις το κραγιόν σου σε eyeliner

Extra Tip: Σ’ αυτή τη λογική μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο σου κραγιόν και ως σκιά για τα μάτια σου. Άπλωσε μια μικρή ποσότητα κραγιόν στις εξωτερικές γωνίες των ματιών σου ή ακόμη και σε όλο το καπάκι τους. Για μεγαλύτερη ακρίβεια στην εφαρμογή, δοκίμασε να απλώσεις το κραγιόν πρώτα στο χέρι σου και μετά με ένα πινελάκι/ τα δάχτυλά σου να το εφαρμόσεις στα μάτια σου. Ανάλογα με την υφή και την απόχρωση του κραγιόν, θα πετύχεις και το αντίστοιχο αποτέλεσμα.