ΣΩΜΑ

4 tips για να φροντίζεις σωστά τα χέρια σου αυτή την περίοδο

Ψυχραιμία. Ενημέρωση. Τήρηση των κανόνων υγιεινής. Ο κορονοϊός είναι κάτι που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, να προσπεράσουμε πόσο μάλλον να περάσουμε στα ψιλά γράμματα. Μία από τις βασικές οδηγίες των ειδικών; Η τήρηση των κανόνων υγιεινής και πιο συγκεκριμένα, το καλό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και αντισηπτικό gel. Παρ’ όλα αυτά, η σωστή περιποίησή τους δεν περιλαμβάνει- περιορίζεται μόνο σ’ αυτά. Παρακάτω συγκεντρώσαμε 4 tips για να προσφέρεις στα χέρια σου μία πιο ολοκληρωμένη φροντίδα, μέρες που ‘ναι.

Το σωστό πλύσιμο

Δεν είναι μόνο το σαπούνι με αντισηπτική και αντιβακτηριδιακή δράση που χρησιμοποιείς στο πλύσιμο των χεριών σου, είναι και τρόπος- μέθοδος που το κάνεις. Κι αν νόμιζες πως τόσο καιρό πλένεις τα χέρια σου σωστά, η Γωγώ πριν λίγες μέρες σού έδειξε ένα βίντεο- tutorial που δημοσίευσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) που ανατρέπει πολλά από αυτά που θεωρούσες δεδομένα. Γιατί ανεξάρτητα από την εποχή, την έξαρση των ιώσεων κλπ- τώρα έχεις ξεκάθαρα 1 εκατομμύριο λόγους παραπάνω-  να πλένεις σωστά και συχνά τα χέρια σου. Εξάλλου, αυτός είναι από τους βασικότερους κανόνες υγιεινής. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, το πλύσιμο των χεριών σου πρέπει να διαρκεί 1 λεπτό και φυσικά χρειάζεσαι νερό και αντιβακτηριδιακό υγρό σαπούνι.

Αντισηπτικό έβαλες;

Επίσης, αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι ότι ο κορονοϊός έχει μεγάλη διάρκεια ζωής στο περιβάλλον -όπως και ο ιός της γρίπης. Γι’ αυτό το λόγο, φρόντισε στη συνέχεια να χρησιμοποιείς ένα αντισηπτικό προϊόν για την απολύμανση του δέρματος από τις επίμονες βρωμιές, τα μικρόβια και γενικά τους παθογόνους παράγοντες. Καλό θα είναι να χρησιμοποιείς το αντισηπτικό συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η απολύμανση στα σημεία που θέλεις. Επίσης, φρόντισε να επιλέξεις ένα αντισηπτικό, η σύσταση του οποίου δεν θα ερεθίσει την επιδερμίδα σου.

Η κίνηση αμέσως μετά: Ενυδάτωση

Η υπερβολική-πολλές φορές- χρήση του αντισηπτικού στα χέρια και το συνεχές πλύσιμο των χεριών- πόσο μάλλον με «σκληρά» σαπούνια (χωρίς ουδέτερο pH)- μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στην επιδερμίδα. Όπως σου έχω ξαναπεί, αφαιρούν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να προκαλείται επιπλέον ξηρότητα και ερεθισμός. Τα χέρια σκάνε, η επιδερμίδα ερεθίζεται και γίνεται σκληρή. Αυτό λοιπόν, που δεν πρέπει να παραλείπεις είναι η κίνηση ματ με την ενυδατική κρέμα χεριών. Είναι αυτή που θα θρέψει την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα των χεριών σου, θα την ενυδατώσει βαθιά, προστατεύοντάς την παράλληλα από τις εξωτερικές επιθέσεις και την αφυδάτωση από τη συνεχή χρήση αντισηπτικών. Φρόντισε να την απλώνεις στα χέρια σου όσες φορές αισθάνεσαι πως σε «τραβάει» η επιδερμίδα σου, κάνοντας παράλληλα μασάζ.

Scrub it!

Η απολέπιση δεν θα μπορούσε να λείπει από τη ρουτίνα φροντίδας των χεριών μας αυτή την περίοδο. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντάς τα χέρια πιο απαλά από ποτέ. Μία φορά την εβδομάδα βάλε τη στο πρόγραμμα, εκτός κι αν τα χέρια σου έχουν σκάσει ή έχουν πληγές, οπότε καλό είναι να μην κάνεις απολέπιση.