ΠΡΟΣΩΠΟ

Τα 3 βήματα για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από την ατμοσφαιρική ρύπανση

Launchmetrics Spotlight

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να επηρεάσει το δέρμα μας με πολλούς τρόπους: Από την ερυθρότητα και τη ροδόχρου ακμή έως τη θαμπή όψη της επιδερμίδας, την υπερμελάγχρωση και τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης όπως οι λεπτές γραμμές.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν 3 βήματα στη skincare ρουτίνα μας – κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος – που είναι βασικά για την προστασία του δέρματός μας από τις αρνητικές επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

3 κινήσεις- ματ για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από την ατμοσφαιρική ρύπανση

– Ο καλός καθαρισμός είναι το Α και το Ω 

Ο καθαρισμός είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα σε κάθε ρουτίνα περιποίησης δέρματος. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να φροντίζεις να καθαρίζεις το πρόσωπό σου 2 φορές την ημέρα: Πρωί και βράδυ. Ειδικά αν έχεις βαφτεί, δοκίμασε στη βραδινή σου ρουτίνα ομορφιάς το double cleansing δηλαδή τη μέθοδο του διπλού καθαρισμού. Αυτό που ακόμη θα πρέπει να προσέξεις, είναι η επιλογή των προϊόντων και των skincare συστατικών που αυτά περιέχουν. Το αζελαϊκό οξύ για παράδειγμα, είναι ένα συστατικό με ήπια δράση που βοηθά στη μείωση της ερυθρότητας και την αντιμετώπιση των σκούρων κηλίδων. Καταπραΰνει την επιδερμίδα από τη φλεγμονή και κάνει ήπια απολέπιση.

– Πες «ναι» στα αντιοξειδωτικά

Όπως τονίζουν αρκετοί δερματολόγοι, η προσθήκη αντιοξειδωτικών συστατικών στην πρωινή skincare ρουτίνα είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της επιδερμίδας από τη ρύπανση και τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες, όπως η ηλιακή ακτινοβολία ή οι περιβαλλοντικές βλάβες. Κι αυτό γιατί, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες στις οποίες είμαστε εκτεθειμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, λειτουργώντας ως ένα είδος extra προστασίας και ασπίδας, προσφέροντας ορατά πιο βελτιωμένη εμφάνιση των ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Οι βιταμίνες C και Ε είναι τα πιο γνωστά και αποτελεσματικά αντιοξειδωτικά.

Το στοιχείο που αρκετοί αγνοούν είναι πως αν τα αντιοξειδωτικά συνδυαστούν μαζί με το αντηλιακό μπορούν να προσφέρουν έως και 7 φορές περισσότερη προστασία. Το απόλυτο skincare combo.

– Αντηλιακό με SPF30 ή παραπάνω

Το αντηλιακό δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μιας και εκτός από την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, στην πόλη, εξίσου σημαντική είναι και η θωράκιση από την ατμοσφαιρική ρύπανση, που μας προσφέρει. Τα αντηλιακά πόλης λειτουργούν ως ένα προστατευτικό φιλμ το οποίο επιτρέπει στην επιδερμίδα να αναπνέει, ενώ ταυτόχρονα, τη θωρακίζει από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους όπως τα αιωρούμενα σωματίδια, τα βαρέα μέταλλα αλλά και την ακτινοβολία UV, αποκαθιστώντας την ισορροπία της επιδερμίδας του προσώπου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις την υφή και μορφή αντηλιακού που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου και τις ανάγκες σου. Για παράδειγμα, αν το δέρμα σου είναι ξηρό, προτίμησε ένα πιο κρεμώδες αντηλιακό. Αν είναι λιπαρό, κάποιο με ματ φινίρισμα. Plus: Στην εφαρμογή του μην ξεχνάς εκτός από το πρόσωπό σου να το εφαρμόζεις και στο λαιμό.