ΦΡΥΔΙΑ

Summer Beauty: 5 συμβουλές για τα φρύδια σου

Lisa Ducret/picture alliance via Getty Images

Το καλοκαίρι είναι μία καλή αφορμή να αφήσουμε τα φρύδια τους στην ησυχία τους. Να κόψουμε κάποιες κακές συνήθειες με το τσιμπιδάκι (ας μην αναφερθούμε σ’ αυτές μέρες που είναι) και να τα αφήσουμε να μεγαλώσουν χωρίς να τα πειράξουμε.

 

Παρ’ όλ’ αυτά, τα καλοκαιρινά tips φροντίδας των φρυδιών μας δε σταματούν εκεί. Παρακάτω συγκεντρώσαμε 5 συμβουλές που αξίζει να γνωρίζεις για φρύδια σου, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι!

5 καλοκαιρινά tips για φρύδια σου

Απόφυγε την έκθεση στον ήλιο σε γενικές γραμμές, ενώ φρόντισε εκτός από αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας στο πρόσωπό σου, να φοράς γυαλιά ηλίου και καπέλο που μπορούν να προστατεύσουν την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια και τα φρύδια σου.

Επένδυσε σε αδιάβροχες φόρμουλες στα προϊόντα φρυδιών που χρησιμοποιείς, ώστε να αντέχουν στο νερό, στις βουτιές, στον ιδρώτα, στην υγρασία. Η αδιάβροχη σύνθεσή τους εξασφαλίζει ένα σταθερό, αναλλοίωτο αποτέλεσμα που εγγυάται 24ωρη διάρκεια, για φυσικά φρύδια που παραμένουν στη θέση τους όλη την ημέρα, ακόμη και σε ακραίες συνθήκες όπως ο καύσωνας. Για παράδειγμα ένα αδιάβροχο brow gel ή μολύβι φρυδιών, αρκεί για να τα σχηματίσεις με ακρίβεια, να διορθώσεις οπτικά το σχήμα τους, να τα τιθασεύσεις, κάνοντάς τα να δείχνουν πιο πλούσια και γεμάτα με το αποτέλεσμα να είναι ανθεκτικό στο νερό και τις μουντζούρες.

Γενικά, απόφυγε να χρησιμοποιείς πολλά και «βαριά» στη σύνθεσή τους προϊόντα φρυδιών όπως πομάδες ή πούδρες που μπορούν να φράξουν τους πόρους της επιδερμίδας και να δημιουργήσουν μουντζούρες σε συνδυασμό με τη ζέστη και την υγρασία. Αυτό ισχύει βέβαια γενικότερα στο μακιγιάζ, αλλά και το skincare κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

-Όσον αφορά τις αποχρώσεις των προϊόντων που χρησιμοποιείς, αν θέλεις να πετύχεις ένα πιο soft καλοκαιρινό makeup look, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις προϊόντα σε μία πιο ανοιχτή απόχρωση από αυτή που χρησιμοποιείς συνήθως.

-Αν το ραντεβού για τα φρύδια σου μετά τις διακοπές αργεί και θέλεις να αφαιρέσεις τις τριχούλες που έχουν «φυτρώσει» ανεξέλεγκτα (εκτός σχήματος), τότε φρόντισε να τις τραβήξεις μία προς μία με το τσιμπιδάκι με την φορά με την οποία φυτρώνουν. ΠΡΟΣΟΧΗ! Πριν πιάσεις το τσιμπιδάκι στα χέρια σου, καλό είναι μ’ ένα μολύβι φρυδιών με λεπτή μύτη να κάνεις μία «χαρτογράφηση», τονίζοντας το σχήμα τους. Αυτό θα σε βοηθήσει να αφαιρέσεις ΜΟΝΟ τις τρίχες έξω από τις γραμμές.