ΠΡΟΣΩΠΟ

Σπυράκι Alert: Πώς θα το καλύψεις τέλεια με τη βοήθεια του μακιγιάζ

Imaxtree

Τα σπυράκια δεν είναι ποτέ ευπρόσδεκτα. Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να είναι αυτός ο λόγος που θα μας χαλάσει τη διάθεση, πόσο μάλλον θα ρίξει την αυτοπεποίθησή μας.

Τα σπυράκια συμβαίνουν. Και συμβαίνουν σε όλες μας, ανεξάρτητα από την εποχή, τον καιρό, τον τύπο επιδερμίδας. Οι αιτίες εμφάνισής τους πολλές. Από ορμονολογικές αλλαγές έως την κακή διατροφή, την μη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας μας και φυσικά, το άγχος. «Όταν έχουμε άγχος υπερεκκρίνεται μία ορμόνη, η κορτιζόλη, η οποία διεγείρει τους σμηγματογόνους αδένες να παράγουν περισσότερο σμήγμα οδηγώντας σε αύξηση λιπαρότητας και υπερσμηγματόρροια, με αποτέλεσμα να φράσσουν οι πόροι του δέρματος. Χαρακτηριστικά, το stress κυρίως οδηγεί σε εμφάνιση φλεγμονωδών βλαβών, δηλαδή κόκκινα σπυράκια» μου είχε πει χαρακτηριστικά πριν λίγο καιρό η δερματολόγος Θεώνη Ματούλα .

Δεν θα μείνουμε όμως στους λόγους εμφάνισής τους ή στο πώς θα τα αντιμετωπίσουμε με τη βοήθεια των σωστών προϊόντων και συστατικών. Κάνουμε focus στο πώς θα τα καλύψουμε με μαεστρία- όταν χρειαστεί- με τη βοήθεια του μακιγιάζ, ώστε να μην δείχνουν αφύσικα στο πρόσωπό μας και όχι, δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται.

Πρωταγωνιστικό προϊόν; Το concealer που θα επιλέξεις (η φόρμουλα και η απόχρωσή του- δύο βασικά σημεία που πρέπει να προσέξεις για ένα ομοιόμορφο, φυσικό αποτέλεσμα). Αλλά, από μόνο του αυτό δεν αρκεί. Χρειάζονται μερικές ακόμη κινήσεις για την τέλεια κάλυψη. Μερικές κινήσεις που θα κάνουν τη διαφορά και θα δεις στο παρακάτω βίντεο! Πάτα play!