ΠΡΟΣΩΠΟ

Σκασμένα χείλη: 4 πολύτιμα tips που πρέπει να ξέρεις για να τα φροντίσεις

[email protected] Imaxtree Imaxtree

Η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετά και τα χείλη σου είναι τα πρώτα που αντιδρούν, με αποτέλεσμα να αφυδατώνονται και να σκάνε.

Εμείς συγκεντρώσαμε 4 πολύτιμες συμβουλές για να φροντίσεις εντατικά τα χείλη σου τουλάχιστον τώρα το χειμώνα.

Μην ξεχνάς να βάζεις τακτικά lip balm

Αρκετές φορές την ημέρα και σε καθημερινή βάση άπλωνε το lip balm στα χείλη σου. Φρόντισε να χρησιμοποιείς ένα lip balm που δεν περιέχει ερεθιστικά συστατικά, ενώ αν τα χείλη σου είναι σκασμένα αρκετά, χρησιμοποίησε κάποια κρέμα με πιο πλούσια υφή, που θα συγκρατήσει την υγρασία περισσότερο στη επιδερμίδα τους. Extra Tip: Φρόντισε πριν κοιμηθείς το βράδυ, να απλώνεις λίγο lip balm/ κρέμα που θα τα ενυδατώσει ενώ κοιμάσαι!

Η κίνηση που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν βγεις από το σπίτι

Το έχουμε ξαναπεί: Αντηλιακό δεν χρειάζεται μόνο η επιδερμίδα του προσώπου μας. Καλό θα είναι, λίγο πριν βγεις από το σπίτι να απλώνεις στα χείλη σου ένα lip balm με δείκτη προστασίας (SPF), το οποίο θα το ανανεώνεις διαρκώς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κι αυτό γιατί η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου επιδεινώνει τα ξερά, σκασμένα χείλη, προκαλώντας τους ακόμη μεγαλύτερες πληγές.

Νερό, ήπιες;

Η αφυδάτωση είναι μία από τις βασικότερες αιτίες που τα χείλη σου είναι συνέχεια σκασμένα. Κι αυτό γιατί, όταν ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος, «αντλεί» νερό από διάφορα όργανα, όπως πχ το δέρμα για να εξασφαλίσει επαρκή ενυδάτωσή του. Φρόντισε λοιπόν, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας να καταναλώνεις άφθονο νερό και τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (φρούτα, λαχανικά, σούπες, γιαούρτια κ.λπ.)

Η κίνηση ματ στο σπίτι

Ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα, φρόντισε η ατμόσφαιρα στο σπίτι να μην είναι πολύ ξηρή (εξαιτίας της κεντρικής θέρμανσης) μιας και αυτό μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Αν πάλι, δεν μπορείς να το ελέγξεις ή αναπνέεις από το στόμα όταν κοιμάσαι, ένας υγραντήρας στο δωμάτιο είναι η κίνηση ματ που θα κάνει τη διαφορά.