ΣΩΜΑ

Πρώτη Κυριακή του χρόνου και ήρθε η ώρα να κάνεις το καλύτερο pampering στο μπάνιο σου

susannekaufmann_ Instagram/

Και τι θέλεις περισσότερο μέρα που είναι; Να χαλαρώσεις και να αποφορτιστείς, κάνοντας ένα μικρό δώρο στον εαυτό σου. Μερικές στιγμές αποκλειστικά και μόνο για εσένα, ακόμη και μέσα στο ίδιο σου το σπίτι.

Όχι δεν χρειάζεται να ξοδέψεις κάτι, αρκούν πέντε κινήσεις για να μετατρέψεις το μπάνιο σου σε spa, απολαμβάνοντας ένα session ξεκούρασης που θα σε ηρεμήσει. Είμαι σίγουρη πως γνωρίζεις πολύ καλά τι εννοώ.

5 κινήσεις για να μετατρέψεις το μπάνιο σου σε spa

Πρώτη Κίνηση: Γέμισε τη μπανιέρα σου

Γέμισε τη μπανιέρα σου με ζεστό- χλιαρό (προσοχή όχι καυτό νερό) που από μόνο του θα μειώσει το άγχος και την ένταση, ανακουφίζοντας παράλληλα το σώμα από την κούραση. Επόμενο βήμα, ρίξε μέσα μερικά άλατα μπάνιου, αφρόλουτρο, bath bombs, αιθέρια έλαια/ bath oils σε μυρωδιές που σε χαλαρώνουν (όπως λεβάντα, γιασεμί, λιβάνι κλπ), ενώ το δέρμα σου θα απορροφήσει τις θρεπτικές και αποτοξινωτικές ιδιότητές τους.

Δεύτερη Κίνηση: Mask Time

Εκμεταλλεύσου το χρόνο μέσα στη μπανιέρα για να κάνεις επιτέλους αυτή τη μάσκα προσώπου/ μαλλιών που τόσο καιρό είχες αναβάλει. Όσο εσύ απολαμβάνεις το μπάνιο σου, η μάσκα θα κάνει τη δουλειά της.

Τρίτη Κίνηση: Δημιούργησε ατμόσφαιρα με κεριά

Χαμηλώνεις ή κλείνεις εντελώς τα φώτα και ανάβεις το/τα αγαπημένα σου κεριά για μία ακόμη πιο ζεστή ατμόσφαιρα στο μπάνιο. Σημαντικό το άρωμα που θα επιλέξεις να έχουν. Φρόντισε να έχουν ένα  διακριτική, χαλαρωτική μυρωδιά και βεβαιώσου πως τα τοποθετείς σε σημεία ασφαλή μέσα στο μπάνιο σου (που δεν υπάρχουν κοντά τους εύφλεκτα υλικά, όπως απορρυπαντικά ή ρούχα).

Τέταρτη Κίνηση: Μουσική ή Βιβλίο ή και τα δύο

Chill Mode On! Λίγη απαλή- χαλαρωτική μουσική όπως αυτή που ακούγεται πηγαίνοντας σε ένα χώρο spa/ μασάζ θα σε βοηθήσει να μπεις στο κλίμα ακόμα πιο γρήγορα. Ευκαιρία επίσης να τελειώσεις και εκείνο το βιβλίο που έλεγες εδώ και καιρό ή να ξεκινήσεις ένα καινούργιο.

Πέμπτη Κίνηση: Κρασί ή Τσάι

Εδώ η επιλογή είναι ξεκάθαρα προσωπική. Ένα ποτήρι κρασί ή μία ζεστή κούπα χαλαρωτικό χαμομήλι – ακόμη και ένα detox tea; Σε τι mood είσαι;