ΜΑΛΛΙΑ

Σγουρά μαλλιά: Κάνε μόνη σου ένα spray με 2 φυσικά υλικά για να τιθασεύσεις τις μπούκλες σου

Imaxtree

Τα σγουρά μαλλιά έχουν τη δική τους χάρη και θέλουν εξειδικευμένη φροντίδα. Αναμφισβήτητα, η υγρασία- το φριζάρισμα και η αφυδάτωση είναι οι δύο μεγαλύτεροι «εχθροί» κάθε μπούκλας στο κεφάλι μιας φυσικής σγουρομάλλας.

Εκτός από τα προϊόντα που κατά καιρούς σου προτείνουμε και θα βρεις στην αγορά- αυτά που εμπιστεύεσαι, δοκιμάζεις,  αγοράζεις ξανά και ξανά- υπάρχουν και μερικές εξίσου αποτελεσματικές λύσεις που θα βρεις στο ίδιο σου το σπίτι.

Είτε μιλάμε για κάποιο μυστικό ομορφιάς που έχει περάσει από γενιά σε γενιά ή που έχεις δει να ακολουθεί η κολλητή σου, είτε για κάτι που έχεις δει/διαβάσει/ ακούσει στο Internet και στα social media (από αγαπημένες σου influencers και celebrities), οι DIY συνταγές είναι η πιο φυσική, εύκολη και οικονομική εναλλακτική. Κι αν είσαι φυσική σγουρομάλλα και θέλεις να πειραματιστείς με πιο φυσικές συνταγές, δεν έχεις παρά να ξεκινήσεις με την παρακάτω. Ένα spray που θα ενυδατώσει, αναζωογονήσει και τιθασεύσει τις απείθαρχες μπούκλες σου.

Τα δύο φυσικά υλικά που θα χρειαστείς είναι:

Λάδι καρύδας

Ζεστό νερό

Οι οδηγίες απλές:

Πριν περάσω στη διαδικασία- που είναι πανεύκολη- θα πρέπει να σου πω πως για το συγκεκριμένο spray χρειάζεται να πειραματιστείς λίγο στην αρχή προκειμένου να βρεις τη σωστή ισορροπία λαδιού και νερού για τον τύπο των μαλλιών σου.

Ξεκίνησε προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας σε ένα μπουκαλάκι βαποριζατέρ και μετά αραιώστε το λάδι με ζεστό νερό μέχρι να δημιουργήσεις τη σωστή αναλογία. Αν έχεις πιο χοντρή τρίχα, θα διαπιστώσεις πως το να γεμίσεις το μπουκάλι μέχρι τη μέση με ζεστό νερό θα δημιουργήσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν έχεις πιο ανάλαφρες μπούκλες καλό είναι να γεμίσεις το μπουκάλι μέχρι πάνω. Να θυμάσαι πάντα πως το λάδι και το νερό διαχωρίζονται, οπότε θα πρέπει να ανακινείς πολύ καλά το μείγμα σου κάθε φορά, πριν από κάθε χρήση.