ΜΑΛΛΙΑ

Το έξυπνο κόλπο για να κάνεις curtain bangs χωρίς να κόψεις τα μαλλιά σου

Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage/Getty Images/Ideal Image

Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και όλες οι αφέλειες ή τα layers δεν είναι curtain bangs. Ένας εύκολος και πρακτικός τρόπος να τις ξεχωρίζεις; Να φέρνεις στο μυαλό σου τη Brigitte Bardot και τις εμβληματικές μακριές αφέλειές της που χωρίζονται στο κέντρο και πέφτουν στα πλάγια, πλαισιώνοντας όμορφα το πρόσωπό της.

Το τελευταίο διάστημα, οι curtain bangs γνωρίζουν ξανά στιγμές δόξας. Αναμφισβήτητα, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα hair trends του 2020 και ένα από τα κουρέματα που είδαμε να υιοθετούν ολοένα και περισσότερες διάσημες κυρίες. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτός ο λόγος που τις αγαπήσαμε.

Ταιριάζουν σε οποιοδήποτε σχήμα προσώπου, τύπο μαλλιών (από τα ολόισια μαλλιά έως και τα πολύ σγουρά), αναδεικνύουν τα «δυνατά» χαρακτηριστικά του προσώπου, δεν απαιτούν ώρες μπροστά στον καθρέφτη στο καθημερινό styling τους, αλλά το βασικότερο;

Μπορούν να ανανεώσουν το hair look μιας γυναίκας, χωρίς να χρειάζεται να πάρει μεγάλο ρίσκο για μία δραματική αλλαγή- όπως το να κόψει αρκετό μήκος από τα μαλλιά της. Με μία φράση; Οι curtain bangs είναι τόσο δελεαστικές που θέλουμε να κλείσουμε αμέσως ραντεβού για τα μαλλιά μας.

Παρόλα αυτά, οι curtain bangs παραμένουν- μικρή ή μεγάλη αλλαγή- στα μαλλιά μας. Το ψαλίδι του κομμωτή γίνεται εικόνα, ακόμη κι αν κόψει ένα χιλιοστό από τις τρίχες μας και τα ερωτήματα αν θα μου πηγαίνουν, αν θα είναι βολικές και τί θα κάνω όταν μακρύνουν παραμένουν βασανιστικά στο κεφάλι μας.

Πώς θα κάνεις curtain bangs χωρίς να κόψεις τα μαλλιά σου;

Και αν έχω διαβάσει τη σκέψη σου με όλα τα παραπάνω, ήρθε η ώρα να πατήσεις play στο παρακάτω βίντεο προκειμένου να πάρεις μερικές πρώτες, πρόχειρες απαντήσεις.

Ο celebrity hairstylist Joseph Maine βρήκε τον τρόπο να μας δείξει πώς μπορεί μία γυναίκα να κάνει τις εμβληματικές curtain bangs (και να δει αν της πηγαίνουν) ΧΩΡΙΣ- το τονίζω, χωρίς- να κόψει τα μαλλιά της ή να πάει στο κομμωτήριο, μόνο με μερικά στρατηγικές κινήσεις στο hair styling. Μόνο με ένα σίδερο για μπούκλες και λίγη λακ. Πάτα play στο βίντεο!