ΠΡΟΣΩΠΟ

Scary Skincare Mistakes: 6 τρομακτικά λάθη που κάνεις στην περιποίηση της επιδερμίδας σου. It’s Halloween!

Imaxtree

Ακόμη κι αν δεν το έχεις με τις τρομακτικές μεταμφιέσεις, τις κολοκύθες, τα μαγικά σκουπόξυλα, το Halloween γενικότερα, υπάρχουν κάποια πράγματα στην περιποίηση της επιδερμίδας μας, που είναι εξίσου τρομακτικά. Λάθη που κάνουμε πολλές φορές ασυνείδητα και μπορεί να επιφέρουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλουμε στην υγεία της επιδερμίδας μας (όπως θαμπάδα, φράξιμο πόρων, σπυράκια κλπ).

Παρακάτω λοιπόν, συγκεντρώσαμε 6 από τα πιο συνηθισμένα τρομακτικά λάθη που μπορεί κι εσύ να κάνεις καθημερινά στην περιποίηση της επιδερμίδας σου χωρίς να το καταλαβαίνεις. Μήπως αυτή η ώρα να τα διορθώσεις; Τι λες; It’s Halloween!

Πουθενά χωρίς το αντηλιακό

Αν κάποιο μπορεί να θεωρηθεί το πιο τρομακτικό από τα τρομακτικά skincare λάθη, αυτό είναι πως ξεχνάς καθημερινά να εφαρμόσεις το αντηλιακό σου. Αντηλιακό φοράμε κάθε μέρα, όλη την ημέρα, ακόμη κι αν δεν είναι καλοκαίρι, ακόμη κι αν δεν είμαστε στην παραλία, μιας και αυτό λειτουργεί ως ασπίδα ανάμεσα στην επιδερμίδα και τον ήλιο, αποκρούοντας τις βλαβερές ακτίνες UV.

Δεν θυμάσαι από πότε έχεις να αλλάξεις μαξιλαροθήκες

Είναι συνήθως μέσα σ’ αυτά τα πράγματα που δεν πάει το μυαλό σου πως μπορούν να συσσωρεύσουν ρύπους, βακτήρια, μικροοργανισμούς κλπ στην επιφάνειά τους. Κι όμως, η μαξιλαροθήκη σου- όταν δεν την αλλάζεις συχνά- μπορεί να είναι υπεύθυνη ακόμη και για τα ξαφνικά σπυράκια που έβγαλες στο μάγουλό σου. Γι αυτό το λόγο, μία φορά την εβδομάδα, βάλε στο πρόγραμμα να αλλάζεις μαξιλαροθήκες και η επιδερμίδα σου, να είσαι σίγουρη πως θα σε ευγνωμονεί.

Βρώμικα πινέλα μακιγιάζ

Όπως σου έχω ξαναπεί, όσο σημαντικό είναι να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας, άλλο τόσο είναι να φροντίζουμε να είναι καθαρά τα «εργαλεία» που έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα μας. Μέσα στα «εργαλεία» είναι σίγουρα και τα πινέλα μακιγιάζ. Αρκεί να σκεφτείς τι μπορεί να έχουν συγκρατήσει στην επιφάνειά τους: Από υπολείμματα μακιγιάζ, σκόνη και ρύπους μέχρι μικρόβια. Πλύσιμο αμέσως!

Το παρακάνεις με την απολέπιση

Ναι, θέλουμε να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα κλπ από την επιδερμίδα μας, καλό είναι να μην το παρακάνουμε.Παν μέτρον άριστον! Μία με δύο φορές την εβδομάδα αρκούν για να κάνεις απολέπιση, χωρίς να την ερεθίσεις ή να την τραυματίσεις.

Συνεχώς πειράζεις και ακουμπάς την επιδερμίδα σου

Δεν είναι μόνο στους κανόνες υγιεινής που τηρούμε ενόψει κορονοϊού. Το να μην αγγίζεις και να πειράζεις με τα χέρια σου τα σπυράκια αλλά και γενικά το πρόσωπό σου απαγορεύεται δια ροπάλου. Αρκεί να σκεφτείς πως όλα τα βακτήρια που βρίσκονται στα χέρια σου μεταφέρονται στο πρόσωπό σου.

Πολλά layers/ βαρύ μακιγιάζ που φράσσει τους πόρους

Καλό είναι να αποφεύγεις τόσο το layering με πολλά προϊόντα στο μακιγιάζ σου, όσο και τις βαριές συνθέσεις μακιγιάζ που φράσσουν τους πόρους και δεν αφήνουν την επιδερμίδα σου να αναπνεύσει.