ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Ευαίσθητα μάτια: 5 χρήσιμα tips στο μακιγιάζ που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τον ερεθισμό

Imaxtree

Ακόμη και μία στρώση με τη μάσκαρα ή μία γραμμή με το eyeliner μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και φαγούρα στα μάτια, πόσο μάλλον όταν αυτά είναι ήδη ευαίσθητα. Η λύση βέβαια, προς Θεού, δεν είναι να αποφύγεις τελείως το μακιγιάζ, αλλά να καταλήξεις στα σωστά προϊόντα και τις «τεχνικές» που θα σε βοηθήσουν.

Κάπως έτσι, συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικά χρήσιμα tips στο μακιγιάζ που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τον ερεθισμό στα μάτια σου. Αν έχεις ευαίσθητα μάτια διάβασε προσεκτικά!

-Δώσε βάση στα συστατικά

Όπως στο skincare, έτσι και στο μακιγιάζ, καλό είναι να τσεκάρεις τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιείς. Ειδικά αν έχεις κάποια ευαισθησία στα μάτια σου, προτίμησε υποαλλεργικά και οφθαλμολογικά ελεγμένα προϊόντα, χωρίς οινόπνευμα, άρωμα και αιθέρια έλαια, που είναι συνήθεις ύποπτοι ερεθισμών.

-Πρόσεξε τις υφές των καλλυντικών

Ειδικά αν χρησιμοποιείς σκιές ματιών, φρόντισε οι φόρμουλές τους να είναι απαλές και κρεμώδεις όταν τις απλώνεις στα μάτια σου. Στην ίδια λογική φρόντισε να τα μολύβια να είναι πολύ μαλακά, ώστε να μη «γδέρνουν» ή τραυματίζουν τα μάτια.

-Η μέθοδος μετράει

Όπως είπαμε παραπάνω εκτός από τα προϊόντα (ποιότητα, υφή κλπ), σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος εφαρμογής τους. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείς σκιές ματιών, απόφυγε να κάνεις blending στο καπάκι των ματιών και αντί αυτού εφάρμοσε τις με ταμποναριστές κινήσεις, ελαφριά, χωρίς να ασκείς μεγάλη πίεση. Ανάλογα με το πόσο έντονο θέλεις να είναι το αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σου, «δουλεύεις» ταμποναριστά και τη σκιά στα μάτια σου.

-Δώσε έμφαση στην εξωτερική γωνία των ματιών

Για πιο dramtic eye looks, δώσε έμφαση με το eyeliner ή το μολύβι ματιών περισσότερο στις εξωτερικές γωνίες των ματιών, όπου υπάρχει περισσότερος χώρος να κάνεις ένα εντυπωσιακό cat eye look, αποφεύγοντας την εσωτερική γραμμή των ματιών. Και σ’ αυτή την περίπτωση καλό είναι να χρησιμοποιείς κρεμώδη, μαλακά προϊόντα που γλιστρούν στα μάτια κάνοντας μικρές κινήσεις κάθε φορά, που δεν θα ερεθίσουν τα μάτια.

– Μην το παρακάνεις

Αν έχεις παρατηρήσει κάποια ευαισθησία στα μάτια σου, καλό είναι να αποφεύγεις να απλώνεις πάρα πολλά καλλυντικά ειδικά σ’ αυτή την περιοχή του προσώπου σου. Όσο λιγότερα, τόσο λιγότερες πιθανότητες ερεθισμού – και τόσο πιο εύκολα γίνεται το ντεμακιγιάζ. Μπορείς για παράδειγμα να κάνεις ένα smokey eye look χωρίς να απλώσεις eyeliner στο πάνω βλέφαρο, αλλά στην εξωτερική γωνία.