ΜΑΛΛΙΑ

4 σημάδια που δείχνουν πως έχεις ταλαιπωρημένα μαλλιά που χρειάζονται επανόρθωση

Edward Berthelot/Getty Images

Το καθημερινό styling με εργαλεία θερμότητας χωρίς θερμοπροστατευτικά προϊόντα, η ταλαιπωρία από τις βαφές- ιδιαίτερα αν ξεχνάς να χρησιμοποιείς σαμπουάν και άλλα προϊόντα ειδικά για βαμμένα μαλλιά, οι χημικές εργασίες, όπως το ντεκαπάζ ή η ισιωτική, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που ευθύνονται για τη φθορά στα μαλλιά σου.

Πώς θα καταλάβεις όμως, ότι έχεις ταλαιπωρήσει τόσο πολύ τα μαλλιά σου, που χρειάζονται βαθιά ενυδάτωση και επανόρθωση; Εάν δεν είσαι σίγουρη, παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά σημάδια που μαρτυρούν φθορά στα μαλλιά και θα σε βοηθήσουν να ξεκαθαρίσεις το τοπίο.

4 σημάδια που δείχνουν πως έχεις ταλαιπωρημένα μαλλιά:

  • Ξηρότητα και έλλειψη υγρασίας

Όπως και στην επιδερμίδα, έτσι και στα μαλλιά, η ξηρότητα είναι ένα από τα πρώτα σημάδια που δείχνουν πως χρειάζονται επανόρθωση. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η κατάσταση μπορεί να τα κάνει πιο αφυδατωμένα, εύθραυστα και τραχιά, με υφή σαν άχυρο. Από την άλλη πλευρά βέβαια, αρκετοί άνθρωποι έχουν φυσικό ξηρό τύπο μαλλιών. Σε κάθε περίπτωση, η χρήση ενυδατικών προϊόντων και treatments βαθιάς περιποίησης θα κάνει τα μαλλιά πιο απαλά, μεταξένια και ενυδατωμένα.

  • Ξαφνικό, έντονο φριζάρισμα

Εάν αισθάνεσαι τα μαλλιά σου το τελευταίο διάστημα πιο φριζαρισμένα από ποτέ, ακόμη κι αν τα επίπεδα υγρασίας είναι χαμηλά, ενδεχομένως αυτό που χρειάζονται είναι ενυδάτωση και επανόρθωση. Η χρήση πιο εξειδικευμένων προϊόντων θα γίνουν η ασπίδα προστασίας ενάντια στο φριζάρισμα.

  • Κατεστραμμένες άκρες

Οι κατεστραμμένες άκρες είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια που δείχνουν πως έχεις αρκετά ταλαιπωρημένα μαλλιά που χρειάζονται επανόρθωση. Όταν το περιτρίχιο, η εξωτερική στιβάδα της τρίχας είναι κατεστραμμένη, τότε και τα εσωτερικά layers της τρίχας είναι πιο επιρρεπή στη φθορά. Γι’ αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να φροντίζεις τα μαλλιά σου αποφεύγοντας την τριβή με την πετσέτα μετά το λούσιμο, το έντονο βούρτσισμά τους, τις χημικές εργασίες ή το υπερβολικό styling με θερμότητα.

  • Τα μαλλιά σου μπλέκονται συνέχεια

Αν αναρωτιέσαι γιατί τα μαλλιά σου μπερδεύονται τόσο εύκολα ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, εκτός από το μήκος και την τριβή με τη μαξιλαροθήκη, ο ένοχος μπορεί να έχει να κάνει με την ίδια την κατάστασή τους. Η έλλειψη υγρασίας και ενυδάτωσης στα μαλλιά δείχνει ακριβώς το βαθμό που έχουν ταλαιπωρηθεί.