ΜΑΛΛΙΑ

Reverse Washing: Τι είναι το αντίστροφο λούσιμο στα μαλλιά και πώς θα το κάνεις;

Pexels

Από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου, το λούσιμο των μαλλιών σου περιλαμβάνει πραγματικά δύο πολύ ξεκάθαρα βήματα: Πρώτον, σαμπουάν. Δεύτερον, conditioner. Τα πράγματα απλά και όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του το Reverse Washing, aka μία τεχνική στο λούσιμο των μαλλιών που πραγματικά έχει γίνει viral στο TikTok.

 

Τι είναι το Reverse Washing και τί προσφέρει στα μαλλιά;

Στην ουσία, το Reverse Washing (aka αντίστροφο λούσιμο στα μαλλιά) «αντιστρέφει»- όπως δηλώνει και το όνομά του- την έως τώρα γνωστή διαδικασία στο λούσιμο. Σκοπός είναι να συμβάλλει στη βαθιά περιποίηση των μαλλιών χωρίς όμως, να τα βαραίνει και γι αυτό το λόγο, σύμφωνα με τους hair experts, ταιριάζει καλύτερα σε όσους έχουν λεπτά, πολύ ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά λόγω τεχνικών χρώματος ή θερμότητας. Αποτέλεσμα; Πιο απαλά και κατά κύριο λόγο ευκολοχτένιστα μαλλιά και φυσικά, καθαρό τριχωτό της κεφαλής, χωρίς υπολείμματα προϊόντων.

Σε γενικές γραμμές μοιάζει με το co-washing, στο οποίο το λούσιμο των μαλλιών γίνεται μόνο με conditioner (ή ένα συγκεκριμένο co-washing cleanser), αλλά εδώ, υπάρχει ένα ακόμη βήμα στη συνέχεια, αυτό του σαμπουάν. Παρά τα οφέλη του βέβαια, κάθε τύπος ή υφή μαλλιών είναι ξεχωριστή και γι αυτό μπορεί να μην ταιριάζει σε όλους.

Πώς θα κάνεις το Reverse Washing

Η διαδικασία είναι απλή:

Απλώνεις το conditioner/ μάσκα σε βρεγμένα μαλλιά, αποφεύγοντας τις ρίζες (ειδικά αν έχεις λιπαρά μαλλιά ή λιπαρό τριχωτό της κεφαλής) και αφήνεις να δράσει έως και πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλένεις με μπόλικο νερό και απλώνεις ένα ενυδατικό σαμπουάν που θα καθαρίσει τα μαλλιά και θα αφαιρέσει τυχόν υπολείμματα προϊόντων, χωρίς να απομακρύνει τα φυσικά έλαια του τριχωτού.

Εάν έχεις αρκετά ξηρά μαλλιά, είναι σημαντικό να συνεχίσεις με το conditioner μετά το λούσιμο. Αν φοβάσαι πως τα μαλλιά σου θα «βαρύνουν», δοκίμασε ένα πιο ελαφρύ conditioner.

Extra Info: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο conditioner μαλλιών στο πρώτο και τρίτο βήμα ή να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις ένα conditioner ή μάσκα μαλλιών για βαθύ καθαρισμό πριν λούσεις τα μαλλιά και στο τέλος, ένα πιο ελαφρύ.