ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Reverse Eyeliner: Γιατί φέτος το καλοκαίρι θα φοράς το eyeliner σου ανάποδα

Instagram/thefantasticmirror/

Άλλες φορές πιο διακριτικό, άλλες πιο graphic και bold, χρωματιστό ή μαύρο, το eyeliner είναι ένα από τους πιο αγαπημένους- και κλασικούς- τρόπους να τονίζουμε τα μάτια μας, πόσο μάλλον τώρα που η μάσκα καλύπτει τα χείλη μας. Τα μάτια είναι στο επίκεντρο της προσοχής και το reverse eyeliner είναι το νέο makeup trend που εμφανίστηκε στο Instagram και θα κλέψει τις εντυπώσεις φέτος το καλοκαίρι.

 

 

Αλλά αφού πρώτα, σου εξηγήσω τι είναι, θα σoυ πω γιατί αυτό θα γίνει το επόμενo αγαπημένο σου trend στο μακιγιάζ. Όπως καταλαβαίνεις και από το όνομά του, το reverse eyeliner είναι στην ουσία η τάση που θέλει να απλώνεις το eyeliner ανάποδα στα μάτια σου. Αντί δηλαδή, να το απλώνεις με τον πατροπαράδοτο τρόπο, κατά μήκος της γραμμής των πάνω βλεφαρίδων στα μάτια σου, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να το βάλεις μόνο στις ρίζες των κάτω βλεφαρίδων, τραβώντας το στην ουσία προς την εξωτερική γωνία, όπως ακριβώς θα έκανες αν το έβαζες κανονικά.

Γιατί θα γίνει το αγαπημένο σου makeup trend

Τώρα, γιατί θα το αγαπήσεις. Αρχικά, σε αντίθεση με το κλασικό eyeliner, που όπως και να έχει απαιτεί μία δεξιότητα- εμπειρία- αγώνα για να πετύχεις την πολυπόθητη γραμμή στα μάτια σου, για να κάνεις το reverse eyeliner δεν χρειάζεται να έχεις σταθερό χέρι. Κι αυτό γιατί, η γραμμή μπορεί να γίνει με ένα μαλακό μολύβι που δεν απαιτεί απόλυτη ακρίβεια στην εφαρμογή του. Με μία φράση, μπορείς να το δοκιμάσεις στο μακιγιάζ σου ακόμη κι αν είσαι πρωτάρα με το eyeliner.

Έπειτα, πρέπει να σου πω πως εκτός από το all time classic μαύρο χρώμα, στο reverse eyeliner μπορείς να πειραματιστείς με διάφορες αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου, δίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα πιο playful και δροσερό αέρα στις καλοκαιρινές εμφανίσεις σου. Last but not least, μπορείς να το προσαρμόσεις, ανάλογα με το στιλ σου, δοκιμάζοντας είτε να το συνδυάσεις με μερικές στρώσεις μάσκαρα, είτε με χρωματιστές σκιές στο πάνω κινητό σου βλέφαρο. Κι αν ψάχνεις πώς θα το πετύχεις, πάτα play στο παρακάτω video.