BEAUTY TESTIMONY

Πρώτη φορά που έβαλα ζαχαρόνερο στα μαλλιά μου και να τι συνέβη

Pexels

Αν ήμουν μέλος (παρα)θρησκευτικής οργάνωσης, με το «πες, πες» που έχω κάνει τον τελευταίο μήνα, θα είχα προσηλυτίσει τουλάχιστον 100 νέα μέλη.

Αυτό που είμαι είναι μια βασανισμένη ψυχή, από το σπαστό των μαλλιών μου. Θα τα έλεγα αναρχοαυτόνομα που διαδηλώνουν με θαυμαστή συνέπεια, κάθε φορά που λούζομαι και φεύγω (χωρίς στέγνωμα ή κάποιο προϊόν) ή όταν βγαίνω από τη θάλασσα ή όταν έχει υγρασία. Υπ’ όψιν ανήκω και στην κατηγορία των ανθρώπων που αρνούνται πεισματικά να ασχοληθούν με τα μαλλιά τους, για διάστημα μεγαλύτερο των 10 δευτερολέπτων. Για αυτό και αφιλοκερδώς μεταδίδω (η αλήθεια είναι όπου σταθώ και όπου βρεθώ) τη γνώση σε όσους (γυναίκες και άνδρες) έχουν απελπιστεί, αναζητώντας έναν αποτελεσματικό τρόπο να τιθασεύσουν το τριχωτό της κεφαλής τους. Όσοι φίλοι και συνεργάτες με έχουν ακούσει και έχουν αγοράσει ζαχαρόνερο, με έχουν ευχαριστήσει. Οπότε αποφάσισα να το συστήσω και σε εσένα.

«Γνώρισα» τη μεγαλύτερη ανακάλυψη για τα μαλλιά με προσωπικότητα, την ημέρα που αποφάσισα να κόψω τα μαλλιά μου. Είχαν φτάσει έως την πλάτη (για εμένα αυτό είναι «πολύ μακριά») και επειδή ήταν σαν άχυρα (στην υφή) και τέρμα ατίθασα, τα είχα μονίμως πιασμένα σε κοτσίδα.

Κάποια στιγμή ένιωσα πόνο στο κεφάλι μου (από το τράβηγμα και το βάρος -βλέπεις έχω ΚΑΙ πολλά μαλλιά) και αποφάσισα να κουρευτώ. Κατέληξα στο ότι ήθελα ένα french bob. Προφανώς και δεν ήξερα ότι αυτό ήταν το όνομα του κουρέματος που βρήκα στο διαδίκτυο και μου φάνηκε πολύ βολικό, πριν εστιάσω στην κυρία που το είχε και ήταν μία με ίσια (πρόκα) μαλλιά.

Όπως σου είπα, δεν είμαι πολύ της ταλαιπωρίας. Άρα δεν υπήρχε περίπτωση να χρησιμοποιήσω πιστολάκι, ιδιαίτερα με τις θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Αυτός ήταν και ο λόγος που απέκλεισα το ενδεχόμενο της επιστροφής μου στην κερατίνη.

Πήγα που λες, στην κομμώτρια μου, της έδειξα τη φωτογραφία και της ζήτησα να μου πει (έντιμα) αν θα μπορούσα να αποκτήσω ίσιο καρέ (χωρίς φιλάρισμα) έως το σαγόνι, χωρίς τον κίνδυνο να με πνίξουν τα μαλλιά μου -κάποια ημέρα με υγρασία. Και χωρίς να πρέπει να τα λούζω κάθε μέρα -γιατί «εξεγέρσεις» γίνονταν και όταν κοιμόμουν.

Μου απάντησε πως έχει τη λύση και λέγεται ζαχαρόνερο. Μου διευκρίνισε ότι δεν είχε σχέση με το αλατόνερο που ναι μεν, μπορούσε να σώσει κόσμο από το φριζάρισμα, αλλά έκανε πιο ξηρά τα μαλλιά. Αυτό που είχε να προτείνει θα βοηθούσε και στην ενυδάτωση -κάτι που ξεκάθαρα χρειαζόμουν, αφού κάθε φορά που λουζόμουν ένιωθα ότι πιάνω σύρματα.

Την προειδοποίησα ότι σε περίπτωση που η δέσμευση δεν γινόταν πράξη, θα χρειαζόταν να αναζητήσει μια νέα καριέρα -από τη διαπόμπευση που θα γνώριζε. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, απείλησα και με άλλα μέσα. Η Ελίνα δέχθηκε την πρόκληση και έτσι προχωρήσαμε στο κόψιμο των μαλλιών.

Όταν έπιασε το πιστολάκι στα χέρια της «για να στα στεγνώσω να δω μήπως χρειάζονται διορθώσεις» της είπα να το αφήσει αμέσως κάτω και να προχωρήσει στην εφαρμογή του προϊόντος που πρότεινε, προκειμένου να διαπιστώσω αν ίσχυαν τα όσα είχε τάξει -και να ξέρω πώς θα κινηθώ.

Με ψέκασε τρεις, τέσσερις φορές και πριν κλείσω την πόρτα πίσω μου, της είπα ότι θα επέστρεφα το ίδιο απόγευμα, είτε για να αγοράσω το προϊόν, είτε για να προχωρήσω στην υλοποίηση των δεσμεύσεων μου.

Πήγα σπίτι, πήρα τους σκύλους μου και επέστρεψα στο κομμωτήριο. Μόλις έφτασα στην πόρτα, έκανα το σήμα της νίκης και προχώρησα στην αγορά.

Mετά, όπως διαπίστωσα, το mist που έχει βάση τη ζάχαρη κάνει απαλά και λεία τα μαλλιά μου, αναδείκνυε το φυσικό μου (σπαστό) μαλλί, με «κυματισμούς» που είχα ξεχάσει πως μπορώ να έχω.

Πλέον τα μαλλιά μου δείχνουν (και σιγά σιγά γίνονται) υγιή. Και αυτό είναι ένα σοκ, μετά την ταλαιπωρία που είχα τραβήξει τα χρόνια που προσπαθούσα να τα μακρύνω -χωρίς να κάνω ό,τι χρειαζόταν για την ενυδάτωση και τη φροντίδα τους.

Όχι, δες και μόνη σου.

Για να μη νομίζεις πως κάνω προώθηση προϊόντος (δεν έχω λόγο να σου πω ψέματα, αν έκανα θα το παραδεχόμουν) θα σε ενημερώσω πως αν αναζητήσεις στο διαδίκτυο sugar hair spray θα βρεις πολλά σχετικά προϊόντα. Δοκίμασε ένα και θα με θυμηθείς. Από ό,τι διάβασα, σε ίσια μαλλιά ενισχύει τον όγκο και δίνει έλεγχο. Στο διαδίκτυο υπάρχουν και συνταγές για να φτιάξεις μόνη σου αυτό που χρειάζεσαι. Δεν το έχω κάνει, οπότε δεν μπορώ να το προτείνω. Αν κρίνεις πως θες το DIY σου, δεν έχεις να χάσεις κάτι.