ΜΑΛΛΙΑ

Hair gems: Το beauty trend που κατακλύζει το TikTok. Ποια δεν θέλει λίγο bling στα μαλλιά της;

Instagram/joyjah/

Γίνεται να μιλήσει κανείς για τα fashion και beauty trends των 90s και 00s- ακόμη και αυτά που σιχαινόταν- και να μην πάρει η φωνή του έναν πιο νοσταλγικό τόνο; Να μην έρθουν σχεδόν αυτόματα στον νου του όλες αυτές τις ανέμελες στιγμές που συνοδεύονταν από μία εκφραστικότητα και έναν αυθεντικό χαρακτήρα;

Κι όσο ψάχνουμε περισσότερες απαντήσεις στο ερώτημα «γιατί αυτές οι δεκαετίες συνεχίζουν να γοητεύουν τις νέες γενιές;» (το Euphoria και η Y2K αισθητική φιγουράρουν πρώτες στη λίστα), το Tik Tok θα γεμίζει από «αναβιώσεις» trends που λάτρευαν τα 90s και 00s babies. Το πιο χαρακτηριστικό και πρόσφατο παράδειγμα; Η τάση των hair gems, που έχει γίνει ήδη viral στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Τα κορίτσια στο Tik Tok λοιπόν, ανεβάζουν βιντεάκια όπου εμφανίζονται να «στολίζουν» τα μαλλιά τους με hair gems- όπου hair gems σημείωσε όλα αυτά τα μικροσκοπικά αξεσουάρ- στρας- πολύχρωμες πετρούλες- πέρλες- αυτοκόλλητα κλπ- που κάποτε κολλούσαμε στα μαλλιά μας, όταν ετοιμαζόμασταν για κάποια «επίσημη»/ funky περίσταση – βλέπε το party του σχολείου- δημιουργώντας ένα bling bling εφέ στα μαλλιά. Ποια μπορεί να αντισταθεί; Εμείς, σίγουρα όχι.

Πώς βάζεις hair gems στα μαλλιά σου;

Τα tutorials για το πώς μπορείς να βάλεις hair gems στα μαλλιά σου είναι πολλά. Ξεκινώντας από τους πιο «επαγγελματικούς» τρόπους που θα σε γυρίσουν στα παλιά, βλέπουμε τα Blinger Ultimate Set με τους ειδικούς κυλίνδρους- μοιάζουν με συρραπτικά μαλλιών που ασκώντας πίεση κολλούν εύκολα τα αυτοκόλλητα στα μαλλιά (θα τα βρεις στο Amazon). Αλλά υπάρχουν και πιο απλές μέθοδοι, όπως το να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν που λειτουργεί ως κόλλα (ακόμη και κόλλα βλεφαρίδων), προσφέροντας κράτημα, σε κάθε ένα gem που εφαρμόζεις ξεχωριστά.

@sophie_murraayy On Amazon! Obsessed 🥹🦋💖🫶🏼 ♬ original sound – Sophie Murray

Για ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια, σ’ αυτή τη δεύτερη περίπτωση, μπορείς να χρησιμοποιήσει κανείς ένα εργαλείο που κάνει dots στα νύχια.

Φυσικά, υπάρχει και η περίπτωση του να χρησιμοποιήσεις αυτοκόλλητα hair gems, οπότε απλά τα κολλάς στα μαλλιά σου και είσαι έτοιμη!

Όσο για το hairstyling, εδώ πραγματικά, οι επιλογές είναι άπειρες. Τα hair gems ταιριάζουν τέλεια τόσο σε πλεξούδες, όσο και σε πιο wavy hair looks, αλλά και σε slicked back hair ή spiky buns.

Extra Bonus: Αν θέλεις κάτι πραγματικά εντυπωσιακό, μπορείς να «στολίσεις» τη hairline σου μ’ αυτά, συνδυάζοντάς τα με baby braids.