BEAUTY TESTIMONY

Πρώτη φορά που έκανα skin booster με υαλουρονικό οξύ, ενάντια στη χαλάρωση του δέρματος

iStock

Μπαίνοντας στο καλοκαίρι, μια παραπάνω επιθυμία για ανανέωση την έχουμε. Αυτό για την καθεμία και τον καθένα μας μεταφράζεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, εντός κι εκτός μας (αλλά πάντα είναι αλληλένδετα αυτά, δεν συμφωνείς;). Αποφάσισα λοιπόν πως είναι καλή στιγμή να αφεθώ στα χέρια της ειδικού και να δοκιμάσω μια μεσοθεραπεία προσώπου τελευταίας γενιάς. Έκανα skin booster με υαλουρονικό οξύ, μία μη επεμβατική τεχνική που αποτελεί πολύ δημοφιλή τάση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της χαλάρωσης και της γήρανσης με 100% φυσικό αποτέλεσμα. Αλλά πώς έφτασα εκεί;

 

Το απαραίτητο disclaimer: στη μεσοθεραπεία δηλώνω πρωτάρα, γνωρίζω αρκετά γιατί διαβάζω φανατικά κάθε Beauty στήλη του LadyLike,  ορκίζομαι στο skincare, αλλά για την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας χρειάστηκα βοήθεια. Την έλαβα απλόχερα από το πιο κατάλληλο άτομο. Η πλαστικός χειρουργός Μαρία Σκολαρίκου MD, FEBOPRAS, FDAFPRAS με υποδέχτηκε στο ιατρείο της, άκουσε ό,τι είχα να της πω, είδε τις ανάγκες της επιδεμρίδας μου και μέσω της εξειδικευμένης συμβουλευτικής της καταλήξαμε στο ότι το Profhilo ή αλλιώς skin booster με υαλουρονικό οξύ- είναι η ιδανική θεραπεία για μένα, τώρα που μπαίνουμε στο καλοκαίρι.

Πρώτη φορά που έκανα skin booster με υαλουρονικό οξύ, ενάντια στη χαλάρωση του δέρματος Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson/Ladylike.gr

Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ. Γιατί;

Γιατί το καινοτόμο skin booster με υψηλές συγκεντρώσεις υαλουρονικού οξέος προσφέρει βαθιά ενυδάτωση του δέρματος, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη τώρα που η έκθεση στον ήλιο αυξάνει κατακόρυφα. Το υαλουρονικό οξύ ως βιοδιεγέρτης βοηθάει στην κολλαγονογένεση και τη σύσφιξη και αυτό το skin booster το κάνει με τρόπο που το φυσικό αποτέλεσμα είναι μονόδρομος. Θέλεις ακόμα καλύτερα νέα; Από την πρώτη συνεδρία βλέπεις αποτέλεσμα. Στη δεύτερη συνεδρία (1 μήνα μετά) το boost είναι ακόμα πιο ενισχυμένο. Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο επαναλαμβάνεται 2 φορές τον χρόνο.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μπορεί η βελονίτσα που χρησιμοποιεί η Μαρία Σκολαρίκου για τη skin booster μεσοθεραπεία να είναι λεπτή και το χέρι της να είναι απαλό σαν χάδι (αν αναζητάς μια γιατρό στο είδος της που να σε χαλαρώνει και να σου κάνει ωραίο distraction την ώρα της εφαρμογής, μην ψάξεις αλλού, έχει master και σ’ αυτό), αλλά η τοπική αναισθητική κρεμούλα είναι απαραίτητη ώστε να γίνουν όλα ακόμα πιο ανώδυνα. Λίγο μετά την εφαρμογή της, άρχισε το μούδιασμα και εγώ πήρα τη θέση μου αναπαυτικά στην καρέκλα της γιατρού.

Πρώτη φορά που έκανα skin booster με υαλουρονικό οξύ, ενάντια στη χαλάρωση του δέρματος Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson/Ladylike.gr

Η skin booster μεσοθεραπεία διαθέτει ενισχυμένη πυκνότητα υαλουρονικού οξέος κι αυτός είναι ο λόγος που διαφέρει από την απλή μεσοθεραπεία. Γίνεται όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στον λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια. Η εφαρμογή της διαρκεί περίπου 15 λεπτά και είναι απολύτως υποαλλεργική.

Το Profhilo διαθέτει μια τεχνολογία που βοηθάει το ενισχυμένο υαλουρονικό οξύ να διαχυθεί γειτονικά στις περιοχές που εφαρμόζεται, με στόχο την κολλαγονογένεση (που είναι απαραίτητη για τη λάμψη και την ελαστικότητα της επιδερμίδας), την ανόρθωση, τη βαθιά θρέψη και την ενυδάτωση του δέρματος.

Στη δική μου περίπτωση, η Μαρία Σκολαρίκου εφάρμοσε στο περίγραμμα του προσώπου και το σαγόνι, στις ρινοπαριακές και εν συνεχεία ανέβηκε πιο ψηλά, στα ζυγωματικά και κατέληξε για γεμίσματα στις λεπτές ρυτίδες στο πόδι της χήνας. Τα σημεία που εφαρμόζεται το υαλουρονικό στο skin booster είναι από 5 και πάνω, ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου. Πρόκειται για μία εξατομικευμένη θεραπεία, η οποία μάλιστα αποκαλύπτει πόσο έξυπνο είναι το σώμα μας.

Πρώτη φορά που έκανα skin booster με υαλουρονικό οξύ, ενάντια στη χαλάρωση του δέρματος Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson/Ladylike.gr

Όπως μου εξήγησε η πλαστικός, το σώμα μας είναι μαθημένο στο να επουλώνει, αυτή είναι η βασική του λειτουργία και η σοφία του. Το skin booster με υαλουρονικό οξύ στοχεύει στο μεσοδέρμα (στο κυρίως δέρμα), εκεί που είναι οι ινοβλάστες. Την ώρα που νιώθεις εσύ το τσίμπημα, ο οργανισμός λαμβάνει ένα μήνυμα και ενεργοποιείται ο λεγόμενος μηχανισμός του τραύματος. Η επούλωση ενεργοποιείται, κινητοποιώντας την παραγωγή πολλαπλάσιου κολλαγόνου και ελαστίνης.

Στις 20 μέρες η παραγωγή αρχίζει και πέφτει σταδιακά, οπότε προχωράμε στην επόμενη συνεδρία. Όπως μού είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Σκολαρίκου «βοηθάμε τη φύση, την ξυπνάμε λιγάκι για να ενεργοποιήσει τους δικούς της μηχανισμούς».

Οι ειδικοί γιατροί έχουν μελετήσει αυτόν τον μηχανισμό τραύματος, επιλέγουν τα υλικά, τα προϊόντα και τις τεχνικές που χρησιμοποιούν, γι’ αυτό και η πιο σωστή κίνηση είναι όλα τα πρωτόκολλα να εφαρμόζονται από γιατρούς. Έτσι μαθαίνουμε καλύτερα το σώμα μας και αντιλαμβανόμαστε σωστά τις θεραπείες.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson/Ladylike.gr

Τα πράγματα έγιναν όπως ακριβώς μού τα είχε πει η γιατρός μου. Από την πρώτη εφαρμογή εντόπισα ποιοτικές διαφορές στο πρόσωπό μου. Λέγεται skin booster γιατί πράγματι η ανόρθωση είναι ορατή (ειδικά στη γραμμή του προσώπου), το δέρμα πιο σφριγηλό και οι λεπτές γραμμές πιο γεμάτες. Μετράω αντίστροφα για τη 2η εφαρμογή και το συστήνω ανεπιφύλακτα αν επιθυμείς ένα πραγματικά φυσικό αποτέλεσμα.