BEAUTY TESTIMONY

Πρώτη φορά που έκανα φυτική βαφή μαλλιών στο κομμωτήριο

Βάφω τα μαλλιά μου εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που ήμουν 19 χρονών. Έχω πειραματιστεί –όχι πάντα με μεγάλη επιτυχία!– με πολλές αποχρώσεις, από μελιτζανί, μέχρι πλατινέ. Κι έχω επισκεφτεί πολλά κομμωτήρια από προσωπική «διαστροφή», αλλά και λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας αργότερα.

Δεν έχω βάψει ποτέ τα μαλλιά μου μόνη στο σπίτι. Πρώτον, γιατί δεν έβρισκα τον χρόνο (δικαιολογία;) αλλά, κυρίως, γιατί δεν είχα καμία διάθεση να βρεθώ προ δυσάρεστης έκπληξης και να αντικρίσω ένα αποτέλεσμα που δεν θα ήταν το επιθυμητό. Η βαφή των μαλλιών είναι από τα πράγματα που αφήνω συνειδητά στα έμπειρα χέρια των hair experts στον ασφαλή χώρο του κομμωτηρίου.

Όπως όμως γνωρίζεις ήδη, οι επαγγελματικές μόνιμες βαφές που χρησιμοποιούν εκεί περιέχουν αμμωνία. Πρόκειται για το χημικό συστατικό που βοηθάει να ανοίγουν εύκολα τα λέπια της τρίχας, ώστε να διεισδύει το χρώμα της βαφής.

Μια φυτική βαφή φιλική για τα μαλλιά

Από τότε που η vegan μάρκα μαλλιών Aveda συνεργάστηκε με τα κομμωτήρια Teo, αποφάσισα να δοκιμάσω για πρώτη φορά μια επαγγελματική φυτική βαφή με 93% συστατικά φυσικής προέλευσης και αμμωνία που δεν είναι χημικά επεξεργασμένη.

Η επιθυμία μου ήταν να ανοίξω το χρώμα των μαλλιών μου, που είχαν μελί απόχρωση. Ζήτησα ένα πιο φωτεινό, ξανθό χρώμα και αυτό ακριβώς έλαβα. Έκανα ανταύγειες στις οποίες συνδυάστηκαν δύο αποχρώσεις, μια ανοιχτή και μια σκούρα, και δύο τόνοι, ένας ψυχρός και ένας χρυσός που δεν κιτρινίζει.

Οι πρώτες εντυπώσεις

Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ, παρόλο που μου πήρε λίγο χρόνο να συνηθίσω τον ψυχρό, nude μπεζ τόνο. Αυτό που παρατήρησα, όμως, και με εξέπληξε ευχάριστα είναι ότι κάθε φορά που έλουζα τα μαλλιά μου τον πρώτο καιρό, τόσο καλύτερα έστρωνε το χρώμα. Και αποκάλυπτε ένα ολοένα και πιο φωτεινό και ζεστό αποτέλεσμα, και μια ωραία διαύγεια στην τρίχα.

πρώτη φορά που κάνω φυτική βαφή μαλλιών

Τα πλεονεκτήματα της φυτικής βαφής

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη βαφή δεν διαφέρει σε τίποτα ως προς τη διαδικασία εφαρμογής της απ’ όσες έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα. Η συγκεκριμένη τεχνική γίνεται με φύλλα sweet meches που είναι κατάλληλα για το μπαλαγιάζ (painting). Επίσης, η φυτική βαφή ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών! Μπορεί, μάλιστα, να καλύψει κάθε χρωματική επιλογή σου, καθώς και τις λευκές τρίχες σου σε ποσοστό 100%.

Πρώτη φορά που έκανα φυτική φαβή

Αυτό που βασικά αλλάζει, είναι τα υλικά, αφού τόσο η αμμωνία όσο και το gloss για το ρεφλέ είναι φυτικά. Η φυτική βαφή όμως ξεχωρίζει για μερικά ακόμα πλεονεκτήματα, όπως η φροντίδα στα μαλλιά και η καλύτερη ποιότητα στην τρίχα, μιας και δεν περιέχει συνθετικά και χημικά συστατικά. Τα αφήνει ενυδατωμένα χάρη σε ένα μείγμα φυτικών και βιολογικών ελαίων που βοηθάνε και στην καλύτερη απόδοση της λάμψης, χωρίς να τα επιβαρύνει και να τα φθείρει.

Μια φυτική βαφή που αντέχει στο χρόνο

Επέλεξα εσκεμμένα να περιγράψω αυτήν την εμπειρία έναν μήνα μετά από την επίσκεψη μου στο κομμωτήριο. Όλο αυτό το διάστημα παρατηρώ προσεκτικά το χρώμα, το οποίο εξακολουθεί να είναι δυνατό. Σημείωσε ότι έχει μεσολαβήσει και μια εβδομάδα διακοπών σ’ ένα κυκλαδίτικο νησί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα μαλλιά μου έχουν ταλαιπωρηθεί από τον ήλιο, το θαλασσινό νερό και ανέμους 8 μποφόρ. Το χρώμα παραμένει αναλλοίωτο και δεν έχει ξεθωριάσει ακόμα. Ή, τουλάχιστον, δεν διακρίνω εγώ κάτι τέτοιο. Τα έλαια που ανέφερα παραπάνω κάνουν το ξεθώριασμα να έρχεται ήπια και σταδιακά.

πρώτη φορά που κάνω επαγγελματική φυτική βαφή

Ένα ακόμα ατού της φυτικής βαφής είναι ότι κάνει καλό στην ψυχολογία σου, αφού ξέρεις ότι, εκτός από τα μαλλιά σου, είναι φιλική και στο περιβάλλον. Αν είναι, μάλιστα, vegan και cruelty-free, όπως η συγκεκριμένη που δεν περιέχει συστατικά ζωικής προέλευσης, τότε δείχνει σεβασμό και στα ζώα. Μ’ αυτόν τον τρόπο μειώνεις, έστω και λίγο, το αποτύπωμά σου στο περιβάλλον. Και δίνεις τέλειο χρώμα στα μαλλιά, με αγνά υλικά. Αυτό είναι φυσικά υπέροχο!

Ευχαριστώ τον Γιώργο Σφακιανάκη και τα Aveda Teo Γλυφάδα, 210 8941166