BEAUTY TESTIMONY

Πρώτη φορά που έκανα αμυγδαλωτά νύχια με ενισχυμένη βάση

Πάντα είχα κοντά, τετράγωνα νύχια. Και πάντα φρόντιζα να είναι άψογα βαμμένα. Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε τα άφησα τελευταία φορά άβαφα γιατί, απλώς, δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο. Ακόμα, δεν με συγκινούσε ποτέ εκείνο το ντεμί διάφανο-γαλακτερό χρώμα, που δείχνει τα χέρια διακριτικά περιποιημένα χωρίς να «φωνάζει» ότι είναι βαμμένα. Το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να αλλάζω το (έντονο) χρώμα ανάλογα με τα κέφια, τις τάσεις, τις εποχές.

Δεν θα σου πω ψέματα, λοιπόν. Για τα almond nails δεν είχα την καλύτερη γνώμη. Τα έβλεπα σε άλλες γυναίκες και σκεφτόμουν ότι δεν ταίριαζαν στο στιλ μου. Κάπως τα ένιωθα – too sexy or cheesy for me to handle. Με εκνεύριζε κι αυτή η εμμονή με τα αμυγδαλωτά νύχια της Hailey Bieber. Sorry, Hailey! Υποσυνείδητα, μπορεί να τους είχα αυτήν την αντιπάθεια γιατί τα δικά μου νύχια είναι λεπτά και μικρά, και πίστευα ότι τα almond nails δεν θα μου πηγαίνουν καθόλου.

Άλλαξα γνώμη μέσα σε ένα λεπτό και έκανα almond nails με ημιμόνιμο μανικιούρ σε ενισχυμένη βάση

Κάποια στιγμή είπα «Πάτια, μήπως κάνεις υπερβολικά πολλές σκέψεις για ένα σχήμα νυχιών;». Κι έτσι, στο λανσάρισμα ενός νέου προϊόντος περιποίησης – ούτε καν νυχιών– όπου έκατσα δίπλα στη Βασιλική Καρανζογιάννη, που έχει ένα από τα πιο cute nail salons στην Αθήνα, την έβαλα να ανοίξει επί τόπου την ατζέντα της για να μου κλείσει ραντεβού για almond nails. Με συνοπτικές διαδικασίες, σκέφτηκα «Νύχια είναι. Τα κόβεις, τα βάφεις, τα ξεβάφεις, ξαναμεγαλώνουν… Ό,τι θέλεις τα κάνεις!» και κάπως έτσι το πήρα απόφαση.

Οπότε, και almond nails έκανα, και τα έβαψα με ημιμόνιμο μανικιούρ στο χρώμα που είναι το πιο hot trend της σεζόν, το καφέ σοκολατί, και όλα αυτά τα έκανα πάνω σε τεχνητή βάση. Πολλές πρωτιές.

Η τεχνίτρια Νάσια είναι expert στα αμυγδαλωτά νύχια κι αυτό το κατάλαβα από το πώς κατάφερε να συντονίσει και να ισορροπήσει το σχήμα σωστά και από τις δύο μεριές. Επίσης, θέλει προσοχή ώστε το σχήμα να είναι πιο μυτερό από το οβάλ και λιγότερο «επικίνδυνο» από τα νύχια-στιλέτο!

almond nails

Επειδή τα νύχια μου ήταν κοντά, αποφασίσαμε να τα βάψουμε πάνω σε ενισχυμένη βάση. Πρόκειται για ένα λεπτό φιλμ, μια λεπτή μεμβράνη που ενισχύει τα νύχια με φυσικό και διακριτικό τρόπο και επιμηκύνει τη φυσική βάση κατά ένα εκατοστό περίπου. Επίσης, διορθώνει τυχόν ανομοιομορφίες που μπορεί να έχει η φυσική πλάκα του νυχιού.

Στο τέλος, μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι τα νύχια μου δεν ήταν μόνο πιο μακριά, αλλά και πιο μεγάλα. Η Βασιλική μού εξήγησε ότι η αίσθηση αυτή οφείλεται στη συγκεκριμένη τεχνική που χρησιμοποιούν οι τεχνίτριές της, οι οποίες σπρώχνουν τα επωνύχια σε βάθος, κόβουν περισσότερο τα πετσάκια και βάφουν μεγαλύτερη επιφάνεια του νυχιού.

Η διαφορά ανάμεσα στην ενισχυμένη βάση και τη φυσική ενίσχυση με gel

Αυτή η διαφορά έχει να κάνει με το υλικό και το αποτέλεσμα. Η φυσική ενίσχυση με gel χτίζει τα νύχια, τα κάνει πιο σκληρά και ανθεκτικά, και προσθέτει όσο έξτρα μήκος θέλεις. Γι’ αυτό είναι ιδανική για τα πολύ εύθραυστα νύχια που σπάνε ή για τα μεγάλα. Η φυσική ενίσχυση είναι πιο έντονη στο γυμνό μάτι και προσωπικά δεν την προτιμώ, γιατί δεν είναι τόσο λεπτή όσο η ενισχυμένη βάση. Αυτά βέβαια είναι γούστα!

Κάτι που πρέπει να ξέρεις είναι ότι και τα δύο υλικά σέβονται εξίσου τα νύχια. Αυτό που μπορεί να καταστρέψει την ποιότητά τους είναι μόνο η απρόσεκτη χρήση του τροχού και η αφαίρεση του ημιμόνιμου μανικιούρ όταν την κάνουμε μόνες στο σπίτι.

Τα πλεονεκτήματα των αμυγδαλωτών νυχιών

-Το συγκεκριμένο σχήμα κάνει τα νύχια πιο μακριά, λεπτεπίλεπτα, κομψά. Ακόμα και σέξι! Όσο πιο μικρή είναι η βάση, τόσο πιο μεγάλα φαίνονται τα νύχια.

-Τα αμυγδαλωτά νύχια δεν έχουν γωνίες και επομένως δεν σπάνε εύκολα.

-Η ενισχυμένη βάση κάνει τα νύχια πιο δυνατά και ανθεκτικά, ενώ το ημιμόνιμο μανικιούρ εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια. Έτσι ξενοιάζεις για τρεις ολόκληρες εβδομάδες. Τέλεια συνθήκη για τις γυναίκες με βαρύ πρόγραμμα στην καθημερινότητά τους!

-Η ενισχυμένη βάση δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί και να επανατοποθετηθεί. Απλώς επιστρέφεις για να τη συντηρήσεις.

Μέχρι τώρα έχω πάει ήδη δύο φορές στο nail salon και έχω αλλάξει το καφέ σοκολατί σε κόκκινο βουργουνδί χρώμα. Το επόμενο που θα δοκιμάσω είναι το nail art! Γιατί όχι; Νύχια είναι!

Ευχαριστούμε πολύ το nail salon Nails Done, Αισχύλου 6, Περιστέρι, 2111195761